Както е известно, вече започнаха продажбите на първите десктоп процесори

...
Както е известно, вече започнаха продажбите на първите десктоп процесори
Коментари Харесай

Течен азот помогна на Intel Core i7-8700K да достигне честотата от 7405 Mhz

Както е известно, към този момент започнаха продажбите на първите десктоп процесори Intel Coffee Lake-S, което разреши на гурутата по овърклок гладко да споделят резултатите си от техните опити върху новите CPU. В един от тях се трансформира тайванският занаятчия Кован Яанг, който показва резултат от 7405 Mhz на процесора Intel Core i7-8700K. Спомнете си, че този модел разполага с шест ядра, с поддръжка на Hyper-Threading и действа на честотите от 3,7 до 4,7 Ghz в Turbo Boost режим.

За да реализира равнището от 7405 Mhz, тайванският запалянко е трябвало да сложи множителя на процесора на цената x73, увеличавайки по този начин базовата периодичност (BCLK) до 101,44 Mhz. За отклоняване на топлината от процесора е употребен течен азот. Важното в хода на опитите с Core i7-8700K е било да се резервира работоспособността освен на всички шест ядра, само че и на Hyper-Threading технологията. Тестовият стенд е бил основан на дънната платка MSI Z370 Godlike Gaming.



Освен това, с отличните си резултати при овърклока на Intel Core i7-8700K може да се похвали и известният немски овърклокър Роман “Der8auer” Хартунг. С помощта на дънната платка ASUS ROG Maximus X Apex и течен азот, той е съумял да клокне флагмана Coffee Lake-S до 7,3 Ghz.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР