Както е известно, в края на миналата седмица депутатите приеха

...
Както е известно, в края на миналата седмица депутатите приеха
Коментари Харесай

В Момента Се Случва Нещо Огромно! Бойко Борисов Свиква По Спешност Важните Хора, Ще Има

Както е известно, в края на предходната седмица депутатите одобриха да има машинно гласоподаване съвсем на всички места и отпадане на хартиената бюлетина на последващи избори след локалните през есента, както и обезсмисляне на преференциалните гласове. До гласуването се стигна, откакто ГЕРБ непосредствено договаря с Движение за права и свободи, с цел да има кворум в залата и да се разискват измененията.

Според осведомени Движение за права и свободи са създали оттегляне от предложенията си, на които държеше - право за пропаганда на различен език с превод на български и отпадане на уседналостта от 3 месеца за европейски и 6 месеца за локални избори.

ГЕРБ получи поддръжка и да резервира сегашната Централна изборна комисия до европейските избори, макар че мандатът на състава изтича на 21 март. Получи и кворума, нужен за промени в кодекса в пленарна зала.

" Промените в Изборния кодекс са жестоко посягане върху правата на българските жители, сподели омбудсманът Мая Манолова в коридорите на Народното събрание. - С екипа ми работим по конституционна тъжба против Изборния кодекс, няма по какъв начин да остана безразлична към похищението върху изборните права на българите. Това е 13-ата корекция в Изборния кодекс и всяка последваща лишава още и още права. Като стартираме от отнемането на правото на избор на кметовете на дребните обитаеми места, похищенията върху преференцията. "

Според нея с признатите промени се отстранява правосъдният надзор върху всички актове на изборните комисии.

" Реално хората се лишават и от право на отбрана и от право на правосъден надзор върху актовете на ЦИК и на локалните комисии. Подсъдността също се трансформира. Абсурдът решение на ЦИК да се апелира в локални административни съдилища в действителност е голям. Нарушават се съществени конституционни правила ", споделя тя.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР