Както е известно сред градските тротоари се забелязват и плочки,

...
Както е известно сред градските тротоари се забелязват и плочки,
Коментари Харесай

Варненец: Махнаха пешеходни пътеки, но настилката подвежда незрящите хора!


Както е известно измежду градските тротоари се виждат и плочки, които са релефни. Обикновено те са наоколо до кръстовища и пешеходни пътеки и са в действителност тактилни плочи. Те служат за улесняване на ориентацията на хора с повредено зрение. Така те получават знаци за информация или внимание в наличните пешеходни пространства.

Именно такива са подстъпите към към този момент някогашната пешеходна пътека по натоварения бул., която е била заличена със сива багра. 

Според нашия четец би трябвало да се поправя настилката или най-малко първоначално да се слагат преградни уреди, с цел да не стигне до тежка акцидент с незрящ човек.  

Припомняме, че до решението за премахването на двете рискови пътеки, на бул. " Цар Освободител “ и ул. " Любен Каравелов “ (над Икономическия университет), както и на бул. " Вл. Варненчик “ - в региона на някогашния ресторант " Рощок ", се стигна след трагичният случай на пешеходната пътека на бул. " Осми крайморски полк ", наоколо до общината, където софиянка блъсна две възрастни дами, които по-късно починаха от контузиите си. 

Както стана ясно, за въпросната пътека сред кръстовищата с бул. " Сливница " и бул. " Цар Освободител " се планува в допълнение обезопасяване, само че не и затваряне. Това реши Комисията по пътна сигурност. Досега, с изключение на пътеката вид " зебра ", там бе сложена дрънкулка на дете, която обаче бе вандалски потрошена. Има и указателни знаци.

По решение на комисията там  ще бъде построена изкуствена грапавина на пътните платна, без бус лентите. На срещата бяха обсъждани редица разновидности за обезопасяване на региона, като изрично срещу затваряне на пешеходно прекосяване бяха представителите на велоклуб " Спартак “ и " Варна диша “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР