Както е известно руските чиновници имат много талантливи жени. При

...
Както е известно руските чиновници имат много талантливи жени. При
Коментари Харесай

Съпругата на новия руски премиер е милионер

" Както е известно съветските служители имат доста надарени дами. При това те са такива в бизнес сферата, а геният им се разкрива, когато мъжете им заемат висока служба с достъп до държавни пари с право на автограф. " Така стартира публикацията на съветският опозиционер Алексей Навални по отношение на новото следствие на, ръководеният от него Фонд за битка с корупцията. Този път то е ориентирано към новоназначеният министър-председател на Русия Михаил Мишустин.  
" В декларациите на вчерашните домакини, учителки и скромни счетоводителки мигновено се оказват шестцифрени суми. На въпроса от кое място, се дава отговор - занимава се с бизнес. А какъв - няма да кажем. Това към този момент се трансформира в златен стандарт на съветската корупция. Жените легализират подкупите посредством някакъв бизнес, за който не се знае нищо. Жената на Мишустин не е изключение ", разяснява Алексей Навални.
Михаил Мишустин става служител през 1998 година. Първоначално той е консултант на данъчната работа, а през същата година става заместител на шефа. От тогава той е почитан служител, чиято служба е несъвместима с бизнеса. Цели 20 години Мишустин е " прислужник на народа. " Но за какво е толкоз богат? Благодарение на надарената си жена.
През 2010 година Мишустин оглавява федералната данъчна работа и би трябвало да разгласява на данъчната си декларация. Още тогава не може да не се обърне внимание на брачната половинка му Владлена Юриевна Мишустина. Нещата при нея вървят превъзходно! За последните 9 години тя (без приходите на брачна половинка си чиновник) е спечелили съвсем 800 млн. рубли.
Ето по какъв начин наподобява това по години:
2010  година: 72 млн. рубли
2011 г.: 61 млн. рубли 
2012  година: 73 млн. рубли 
2013  година: 149 млн. рубли 
2014  година: (кризисна година, само че не за всички): 160 млн. рубли 
2015 година:  81 млн. рубли 
2016  година: 77 млн. рубли 
2017  година: 68 млн. рубли 
2018 година: 48 млн. рубли 
Всичко: 789 млн. рубли 
И всичко това Владлена съумява да направи редом с възпитанието на три деца. Това би била една красива история за достиженията на мощната жена, само че за жалост няма да намерите нито една фактура за този сполучлив бизнес. На името на Владлена Мишустина не е записано нито едно настоящо юридическо лице. За нея не може да се открие нищо в интернет. Но всяка година тя печели 1,2 или 4 млн. $. Как? Това е загадка, обхваната в мрак, както се случва с съветските служители. 
Навални отбелязва, че следите за сходен бизнес би трябвало да бъдат елементарно открити. Често съветските служители лъжат, че такива следи няма, тъй като той е обвързван с вложения, а не с действителния бранш. Но с цел да спечелиш милиард от вложения би трябвало да си вложил милиони, а фамилията на Мишустин не е могло да има тези средства. 
" Решил си да станеш втория човек в страната, никой не те е карал принудително - бъди добър, разкажи с какъв бизнес фамилията ти е спечелило стотици милиони " , приканва Навални. 
Според съветския опозиционер утежняващо събитие е, че от 1998 година с малко спиране Мишустин е единствено на държавна работа. А ведомството, в което работи  - данъчната работа е едно от най-корупционемките от всички. Тъй като досега Мишустин не разказал никакви детайлности за тайнствения и изумително сполучлив бизнес на жена си може да се допуска единствено едно - този бизнес е фалшив, зад който се маскират корупционни схеми. Просто куфарът с парите се заменя с мним контракт с компанията на брачната половинка на чиновника, разяснява още Навални.
Освен това са почнали действия по засекретяване на недвижимостта на Мишустин. Навални приканва всеки, който има някаква информация да подаде неизвестен сигнал до Фонда за битка с корупцията.
Припомняме, че през 2019 година стана ясно, че брачната половинка на представителя на съветския президент Татяна Навка е крила скрито пари. Повече по тематиката може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР