Както е известно, мобилният телефон е един от най-мръсните предмети,

...
Както е известно, мобилният телефон е един от най-мръсните предмети,
Коментари Харесай

3 начина да почистите мобилния си телефон от бактерии

Както е известно, мобилният телефон е един от най-мръсните предмети, до които имаме досег в всекидневието си.

Върху него се полепват милиони бактерии, които могат да бъдат рискови. В проучване, направено през 2017-та година, стана ясно, че мобилният телефон е бъкан с 10 пъти повече бактерии от... тоалетната паница!

Шокиращо, нали?

Има обаче няколко лесни трика, с които можете да си чистите телефона, с цел да се предпазите от заболявания и инфекции. Забравете за забърсването с пръст и елементарната кърпичка.

Ето три хрумвания:

1. Много е значимо в сезона на гриповете и настинките, какъвто е настоящия, да си миете ръцете доста постоянно. Сапунисайте добре, след което изплаквайте с топла вода, като процесът би трябвало да трае най-малко 20 секунди. Това е най-сигурният метод, че устройството ви ще остане чисто.

2. Почиствайте с дезинфекциращи кърпички. Освен устройството, с тях може да забършете и калъфа на телефона, в случай че има подобен. За всеки случай е добре да имате на разположение и сухи кърпички, с цел да забършете при положение, че дезинфекциращите са доста мокри.

3. Почистване с изопропилов алкохол. Той се разграничава от елементарния алкохол и може да бъде открит в апвтеките. Използва се в сапуните и шампоаните и е изключително ефикасен в убиването на бактерии.

Може да си извършите домакински препарат, с цел да почистите дейно телефона си, като смесите вода и изопропилов алкохол в съответствие 60% вода и 40% алкохол. В никакъв случай не нанасяйте непосредствено върху устройството, а намокрете края на хавлиена или микрофибърна забрадка и нежно почистете. Ако има забележими мокри останки по телефона ви, забършете ги със сухия завършек на кърпата, с цел да избегнете неговото разваляне.

източник: Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР