Както е известно, Израел е една от най-малките държави в

...
Както е известно, Израел е една от най-малките държави в
Коментари Харесай

Осем неща, които са строго забранени в армията на Израел

Както е известно, Израел е една от най-малките страни в Близкия Изток – само че в това време израелската войска е общопризната от военните експерти като една от най-боеспособните в целия свят. Освен чисто военните технологии, гения на израелските военачалници и уменията на техните бойци, несъмнено принос за това има и строгата дисциплинираност, която е въведена в ЦАХАЛ – въоръжените сили на Израел.

Преди всичко, би трябвало да се знае, че всички жители в тази страна след 18-годишна възраст подлежат на военна работа – мъжете по 32 месеца, а дамите по 24. Освободени са единствено арабите и бедуините, които могат да служат в армията като доброволци. Също по този начин, учащите в религиозни учебни заведения (йешиви) може да бъдат освободени от военна работа по време на учението си, което от време на време продължава, прочее, цялостен живот. Девойките по религиозни съобръжения също може да бъдат освободени от работа или да я изкарат посредством различни форми – в лечебни заведения, просветителни институции, доброволчески организации. По този метод множеството ултрарелигиозни жители са в действителност освободени от военна работа – а това, естествено, е източник на обществено неодобрение и напрежение в израелското общество.

В тази обстановка строгата дисциплинираност в армията, както и спазването на някои безапелационни ограничавания, са съществени условия за поддържане на висока боеспособност в израелската войска. Ето осем от най-разпространените забрани, касаещи военослужащите.

  1. Снимките

Една от най-разбираемите забрани касае фотосите. Всеки боец има право да фотографира всяко място по време на службата си – само че е изрично неразрешено фотосите да се разгласяват в обществените мрежи или в интернет-сайтове с открит достъп. Причините са напълно понятни – по най-различни косвени елементи враговете на израелската страна (а, както е известно, те са много по цялостен свят) може да получат скъпа информация от боен темперамент.

  1. Кипите

Религиозната шапчица на мъжете „ кипа “ може да се носи в армията, тъй като евреите са доста религиозни. Но кипите са най-различни. Близко до мозъка е, че в армията надали са най-подходящи кипи с ярки цветове – те може да демаскират боеца в несъответствуващ миг. Неуместни биха били също и прекомерно скъпи, които пък подчертават върху обществените разлики. Разрешено е да се носят единствено елементарни кипи с монохромни цветове, без логотипове, надписи и знаци.

  1. Аполитичност

Армията не е политическа конструкция. Дори по предписание всяка войска би трябвало да бъде аполитична. На бойците и офицерите в ЦАХАЛ е неразрешено намерено да показват и показват своите политически възгледи. Включително в обществените мрежи – военослужащите не може да харесват и да оставят мнения в политически интернет-общности.

  1. Автостоп

Забранено е да се употребява автостоп. До някои отдалечени места е мъчно да се стигне с публичен превоз, само че пътуването на автостоп под какъвто и да било претекст е строго неразрешено. Това е за положителното на самите бойци – зложелател може да изникне отвред и боецът да попадне в ръцете на терористи.

  1. Хазартни игри

Също по този начин, в армията е неразрешено да се играят карти и други хазартни игри (например, зарове). Но шах, табла, шашки, играта „ го “ не се смятат за хазартни – те са позволени.

  1. Горното копче

Най-горното копче на куртката би трябвало постоянно да се оставя разкопчано. Първо, това евентуално е прочут жанр военно поверие, каквито съществуват в армиите по целия свят. Тук то е подбудено от обстоятелството, че всички копчета се закопчават единствено в униформата на починали бойци. Друга, по-прагматична причина е, че по този метод е допустимо в рискови и рискови моменти да изпратите без думи сигнал до сътрудниците, че нещо се е случило – в случай че копчето е закопчано, това значи, че боецът се намира в обстановка на риск, може да е взет сега за пленник и прочие

  1. Цивилни облекла

Забранено е бойците от ЦАХАЛ да носят цивилни облекла, даже обособени такива детайли в облеклото. Освен това, не е разрешено даже да ги държат или носят в ръце – единствено в чанта или раница.

  1. Само една слушалка

Забранено е боецът да слуша музика или радио с две слушалки по едно и също време. Причината е елементарна – зоркост. Всеки войник ​​е задължен да държи най-малко едното си ухо свободно за случай на тревога или екстрени обстановки, с цел да не бъде сюрпризиран от неочакван процес на събитията.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР