Както добре ни е известно, сладкото е един от най-големите

...
Както добре ни е известно, сладкото е един от най-големите
Коментари Харесай

Колко опасни са газираните напитки за зъбите

Както добре ни е известно, сладкото е един от най-големите врагове на здравите зъби, по тази причина и множеството стоматолози поучават да ограничим потреблението му.
 Чешмяната вода, зъбите и по какъв начин ни оказва помощ да нямаме кариеси
Чешмяната вода в действителност е потребна за зъбите

Какво сочат данните от ново проучване

Оказва се обаче, че газираните питиета нанасят най-големи вреди на зъбите и са даже по-опасни от похапването на сладки или шоколад да вземем за пример.

Според Кристофър Ор, който е заболекар от доста години в Лондон, безалкохолните унищожават зъбния гланц заради няколко причина. Едната се дължи на високата киселинност, а другата на наличието на захар, което също е в огромни дози.
 Снимка 455156

Стоматологът предлага да ограничим използването на газирано, колкото е допустимо, или най-малко да ги пием на шпации от най-малко половин час. Правенето на отмора от потреблението на газирани питиета е неотложно, тъй като разрешава изработването на естествена отбрана от организма - слюнката . Колкото повече слюнка произвеждаме, толкоз по-ефективно се борим с вредите, които нанасят захарта и киселинността на безалкохолните, написа The Sun.

Кристофър Ор припомня, че шампанизираните виновност имат същия резултат върху зъбите ни, по тази причина постоянно би трябвало да имам едно мислено и с тяхната консумация.
 Зъбите, устната хигиена и от какво ни защищава миенето по три пъти дневно
Болестите, от които ни защищава честото миене на зъби

Колкото повече, толкоз по-добре
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР