Както БЛИЦ съобщи по-рано днес жълт код за силен вятър

...
Както БЛИЦ съобщи по-рано днес жълт код за силен вятър
Коментари Харесай

Апокалипсисът помете Враца! Циклонът обръща камиони наред, билбордове и ламарини падат - едва не обезглавиха двама мъже, линейки летят към спешното

Както БЛИЦ заяви по-рано през днешния ден жълт код за мощен вятър е разгласен за съвсем цялата страна. Преди малко медията ни разгласява и фотоси, показващи каква мини-апокалиптична обстановка се разиграва в столицата сега.

Припомняме, че с медията ни се свърза обезпокоена жена, която сподели, че бурният вятър в София към този момент е направил първата си сериозна порация, при която има ранена жена .

Преди минути наш четец ни заяви и за различен случай. За благополучие при него няма потърпевши .

Безумно рисково се оказа ситуацията и в Северозападна България и по-специално Враца. Бурният вятър, който удари преди към 30 минути Враца, провокира бедствено състояние в регионалния град. Ситуацията към този момент е отвън надзор, защото профилираните служби не могат да се отзоват на стотиците сигнали за материални вреди.




Паднало дърво краткотрайно затвори подлеза на натоварения бул. “Мито Орозов “, което пожарникарите съумяха да отрежат и да освободят трафика в посока оряховско шосе.


Близо до кръговото кръстовище на бензиностанция „ Лукойл “ бурята е прекършила като кибритена съчка железен билборд.


В центъра падна изолацията на блок и е вманиачен шанс, че няма потърпевши, защото в почивния ден е цялостно с хора. Наблизо стихията е обърнала всички павилиони.



От покрива на бившето кино „ Коларов “ летят остри ламарини, които са извънредно рискови за минаващите оттова пешеходци.






На кръговото кръстовище, известно измежду врачани като „ Благоев “ магазин е останал без стъклените си витрини. Пищят всички аларми на клона на „ УниКредит Булбанк “. Екип спасители лети към региона на „ Ферит “, откъдето има сигнал за обилни провали.







Бурният вятър обърна три камиона на интернационалния път Е-79 Между Мездра и Враца. Първият е на към 500 метра от бензиностанция „ Ромпетрол “ и е „ Фиат “. Точно на бензиностацията е извърнат втория -„ Ивеко “, а третият камион „ Рено “ е на към 300 метра преди него. Стихията опустошава даже хора и е изцяло невероятно да се стои прав. При случаите има ранени хора, само че хаосът е толкоз огромен, че няма никаква спомагателна информация.





Патрул на полицията е заградил едната лента за придвижване към Враца и минаващите возила получават указания да карат постепенно в сектора, с цел да не бъдат обърнати и те.



БЛИЦ се снабди и с неповторимо видео от страхотията, разиграваща се на пътя.

Оказа се, че има и потърпевши хора от циклона над Враца. Летящи ламарини и стъкла едвам не са обезглавили двама мъже, които към този момент са закарани в болница. Първият случай е от жк „ Дъбника “, където счупени стъкла са блъснали в главата младеж. На място медиците са му оказали първа помощ, след което с бинтована глава е превозен към незабавното.









Вторият случай е станал в пешеходната зона, известна като Пробива. Летящите ламарини от покрива на бившето кино „ Коларов “ са блъснали към 40-годишен мъж, който е останал на лежи на земята. Свидетели на случая подали сигнал и пристигналата кола за спешна помощ вдигнала потърпевшия за спомагателни проучвания.



В жк „ Дъбника “ пред 147 блок вятърът е вдигнал във въздуха ламаринения покрив на гараж и като по знамение няма потърпевши минувачи и коли. Изцяло е унищожена детска площадка покрай новия парк в най-големия жилищен комплекс.

Огромно дърво е паднало върху къща в директна на ул. „ Иванка Ботева “, където пожарникари поставят старания да отстранен заплахата. Близо до светофарите на бул. " Мито Орозов " е паднал прекършен следващият билборд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотоси: bulnews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР