Както БЛИЦ писа 7 души от организирана престъпна група, разпространявала

...
Както БЛИЦ писа 7 души от организирана престъпна група, разпространявала
Коментари Харесай

Мощна акция! Удариха групата на Елвиса СНИМКИ

Както БЛИЦ писа 7 души от проведена незаконна група, разпространявала контрабанден тютюн, са задържани при акция в Пловдив през вчерашния ден. На 15 и 16 октомври 2019 година

Специализираната прокуратура, ГДБОП и чиновници на БОП -Пловдив, Пазарджик и Смолян са провели взаимни дейности по следствието на проведена незаконна група за разпространяване на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив.

До момента са осъществени 18 претърсвания на недвижими парцели, коли и икономически здания, както и персонални обиски. Иззети са към 480 кг ситно нарязан тютюн, над един звук тютюн на бали, две машини за нарязване и доста други доказателства за незаконната активност на групата. Разпитани са очевидци.

Задържани по Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа са общо 7 лица. На Карловско шосе е задържан един от уредниците на канала - Елвис Петров, написа "Трафикнюз ". Полицаите му щракнали белезниците до момента в който изпращал пратка по куриерска компания. Елвис е от Неделино, от от години се подвизава под тепетата. Търгува с тютюневи произведения и тютюни за наргилета.



Преди година той влезе в медиите, откакто се лиши преимущество на кола за спешна помощ на централно кръстовище в Пловдив и се блъсна в нея с мерцедеса си.

Предстои да се дефинира какъв брой от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за какъв брой от тях Специализирната прокуратура ще изиска от съда да бъдат арестувани под стража.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е почнала незаконната си активност през юни 2018 година Най-често участници в групата изкупували занемарен тютюн от производители и го доставяли в стопанска постройка край Цалапица и в къща в Пловдив.

Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски компании.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР