Както БЛИЦ информира първи, ТИР изхвърли от пътя автобус на

...
Както БЛИЦ информира първи, ТИР изхвърли от пътя автобус на
Коментари Харесай

Шофьорът на автобуса от кошмарната катастрофа на "Тракия" с покъртителен разказ

Както БЛИЦ осведоми първи, ТИР изхвърли от пътя рейс на градския превоз в София. 12 души пострадаха при злополуката. Двама от пасажерите са ранени тежко и са настанени с заплаха за живота в Окръжна болница.

Инцидентът стана на автомагистрала " Тракия " на входа на София. Автобусът по линия номер 7 се е движел към столицата, когато е застигнат от тир с турска регистрация. Бута го над 30 метра.

В момента на удара в рейса са се возели 25 души, измежду тях – и деца. Те са пътували от село Лозен за София. Хората в автобуса са доста по-уязвими, защото в градския превоз защитни колани няма.

Още на място проверяващите служители на реда акцентираха ролята и шанса на водача, който е предотвратил катурване на рейса. Зад кормилото е Михаил Трайков. Шофьор с над 20-години професионален стаж. Пръв се качва в рейса. И финален слиза: „ И аз не знам по какъв начин стана. Мисля, че по тази причина ми е счупена ръката – от притискане на волана”.

Разказва: „ Пътниците, най-важни са пасажерите. Аз не можех да изляза. Казах им да отворят спешни кранове да излязат те. Аз излязох последен”.
Смята, че турският камионджия евентуално е задремал – случаят става на равно, при хубаво време.

Трайков чака интервенция. Веднага щом го чува по телефона, към мястото потегля шефът на гаража му. „ Каза,че двама души лежат на пода и не мърдат. Много беше обезпокоен, доста беше уплашен”, описа Емил Ботев от „ Карат-С”.

Според него в тази ситуация е имало най-малко малко шанс – рейсът се е подпрял на отводнителна канавка и това също е спомогнало да не се преобърне
Трима от потърпевшите са в ИСУЛ, на четирима е оказана незабавна помощ в „ Пирогов”. Тежко ранените са настанени в болница " Света Анна ". „ От тях двама са в тежко положение. Хоспитализирани са в реанимация,другите са настанени в хирургична клиника, в нехирургична клиника”, сподели началникът на незабавното поделение Анна Николова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР