Както бе обещано, Microsoft започна разпространяването на голямото обновяване Windows

...
Както бе обещано, Microsoft започна разпространяването на голямото обновяване Windows
Коментари Харесай

Излезе Windows 10 April 2018 Update: новите моменти

Както бе дадено, Microsoft стартира разпространението на огромното възобновяване Windows 10 April 2018 Update.
Въпреки появилата се неофициална информация, че ъпдейтът ще стартира да се популяризира от 8 май, още в края на 30 април компютрите с Windows 10 започнаха да получават April 2018 Update . Сега към този момент всеки искащ може да премине към Windows 10 1803 благодарение на помощника за актуализация, Windows Media Creation Tool и Windows Update. Да не забравяме, че Windows Media Creation Tool дава опция за изтеглянето на дисковия ISO облик на операционната система и за основаване на инсталационен притежател – USB флаш устройство или DVD диск. Всеки може да избере най-подходящия метод, за да икономиса време, да не натоварва работещата система и така нататък

Да се спрем в резюме върху новите моменти, предлагани от огромното пролетно възобновяване.
Near Share


С помощта на функционалността Near Share е вероятен безжичния продан на файлове сред намиращите се наоколо компютри, без потреблението на облачни услуги и мрежи. Обменът може да се реализира посредством файловия управител и някои други стратегии на Windows – да вземем за пример браузъра Edge.
Focus Assist


От настройката Focus Assist е допустимо краткотрайното изключване на всички уведомления, като се изключи подбраните от потребителя канали. Това могат да бъдат известията на избрани приложения, от избрани хора и/или уведомленията от смарт телефона. Microsoft смята, че по този метод ще се усили продуктивността при работа с компютъра.
Timeline


Това е най-дългоочакваното изобретение. Тази функционалност дава опция да се види с какви приложения и с кои файлове сте работили през последните 30 дни. Възможно е връщането към всеки един от тези дни. Идеята е по този метод потребителят да се придвижи в предишното и да откри файловете, документите и друга информация, върху които е работил преди няколко дни или седмици. Timeline историята може да се види посредством клавишната композиция Win + Tab.
Microsoft Edge


В браузъра Microsoft Edge се появиха няколко нови благоприятни условия, добре познати на потребителите, употребяващи Chrome и Firefox. Сред тях са: опцията, даваща опция за бързото изключване на звука от който и да е раздел, адаптиране на страницата за щемпел на принтер, режим на цялостен екран при натискане на F11, автоматизираното запълване на формуляри и други. Добавен е огромен панел, в който са сложени отметките, историята на сърфиране, изтеглените файлове и други. В този панел е прибавен и прелиминарен обзор на наличието.
Cortana и Spotify
Гласовият помощник Cortana към този момент може да търси и пуска траковете на Spotify.
Game Bar


Game Bar се започва посредством клавишната композиция Win + G и е доста изменен. Появила се е тъмна тематика и бутони за бързо пускане на запис, започване на стрийминг и основаване на скрийншот.
Възстановяване на локалната ключова дума
Локалният акаунт на Windows до момента не поддържаше възобновяване на паролата. При нейното забравяне или изгубване се постановяваше основаването на нов акаунт, което води до загуба на данни. Новият ъпдейт промени това. В настройките на акаунта е допустимо да се укажат отговорите на три контролни въпроса. При загуба на паролата е задоволително да се подадат верните отговори на тези въпроси.
Графични настройки


Графичните настройки към този момент са по-подробни. В параметрите се вижда каква видеокарта се употребява сега – интегрирана в чипа или обособена видеокарта. Може да се избира и режима за консумация на електрическа сила – по-икономичен или по-производителен.
Контакти


В таскбара могат да бъдат прикрепени до 10 аватара на хора, с които желаете да контактувате. При кликване върху аватара се появяват разнообразни варианти: изпращане на електронно писмо, планувани срещи и други.
Звук
Новото възобновяване дава опция звукът да се настройва настрана за всяко приложение. Може да се избира и от кой аудио излаз да се възпроизвежда звука.
Почистване


Тук са се появили някои нови категории. Възможно е премахването на остатъците от кеша на DirectX, от някои файлове, употребявани при оптимизациите, от остатъците на обновяванията на Windows. Според първите данни на хората, конфигурирали новия ъпдейт, по този метод се освобождават още няколко гигабайта безполезни данни.
Шрифтове


От магазина на Microsoft е допустимо да бъдат изтеглени нови шрифтове. Те остават в системата и могат да се употребяват, да вземем за пример в Office.
Bluetooth
Улеснено е свързването на операционната система с другите външни Bluetooth устройства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР