Както американският президент Доналд Тръмп заяви в сряда, американските власти

...
Както американският президент Доналд Тръмп заяви в сряда, американските власти
Коментари Харесай

Бедстващ круизен кораб с болни от коронавирус пристигна във Флорида

Както американският президент Доналд Тръмп съобщи в сряда, американските управляващи изтеглиха пасажери от круизен транспортен съд, дошъл през днешния ден пристанище в щата Флорида, откакто не бе позволен от няколко страни в Южна Америка поради открито огнище на ковид на борда, предадоха международните осведомителни организации.

Както круизният транспортен съд Zaandam, където десетки хора се разболяха, дойде в Съединени американски щати рано в четвъртък.

Изпратен е медицински екип.

Канадските жители на борда ще бъдат изпратени в страната си. Около 1200 пасажери, които не са заболели, ще бъдат изпратени у дома с чартърни самолети.

Около 45 души с леки признаци ще останат на борда в изолираност, до момента в който не се възстановят, а 10 души, които се нуждаят от сериозна грижа, ще бъдат изведени на брега за лекуване на локално равнище.

Губернаторът на щата Рон Десантис, който в сряда издаде заповед 21 милиона поданици на Флорида да си стоят по домовете, по-рано съобщи, че не желае кораба да влизат в пристанището.

Но късно той съобщи, че не е знаел, че на борда има американски жители.

Корабният оператор Holland America Line съобщи по-рано, че чака удостоверение, че слизането ще се извърши във " Форт Лодърдейл ".

С близо 7000 нови случая на ковид и 87 смъртни случая, Флорида е измежду най-засегнатите щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР