Какъвто и кабинет да предложи кандидатът за премиер проф. Николай

...
Какъвто и кабинет да предложи кандидатът за премиер проф. Николай
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще откажем на проф. Габровски подкрепа за мандат на ГЕРБ

" Какъвто и кабинет да предложи претендентът за министър председател проф. Николай Габровски, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, в това число и в медиите, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем през днешния ден, с цел да му кажем, че го почитаме като професор и доктор, само че не  поддържаме нито Вас, нито държавно управление, препоръчано от Вас, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов ". Това съобщи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия нинова пред публицисти в коридорите на Народно събрание. Тя разгласи, че проф. Габровски персонално й се обадил по телефона и поканил Българска социалистическа партия на среща през днешния ден. Ще отидем, с цел да му кажем три фрази: " Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане ", разясни Нинова. Условието на Българска социалистическа партия за срещата било тя да се случи в Народното събрание и да е отворена за медиите.
Нинова напомни решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия, че не поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи и на " Възраждане ". Когато бъде връчен третият мандат, пленумът на партията още веднъж ще бъде призован и той ще реши какво да вършим, сподели тя.
Шенген би трябвало да ни сплотява и по тази причина ние предложихме обща декларация на Народно събрание, макар разликите и разногласията ни по всички тематики, подсети Нинова. Според нея думите на нидерланския министър председател Рюте би трябвало да бъдат сигнална лампа да се довърши работата, която е стартирана - антикорупционното законодателство, опазването на границата, въпроса за бюджета. Допълнителни средства трябват и за Гранична полиция, и за техника за границата. От Министерство на вътрешните работи и синдикати също желаят още пари, а като нямаме импортиран бюджет от служебния кабинет, няма по какъв начин да ги осигурим, посочи Нинова.
 Служебното държавно управление чака Народното събрание да приема избрани закони по Плана за възобновяване и резистентност, с цел да можем да дадем още един подтик за приемането ни в Шенген, само че не желае да пристигна да обсъдим и приемем тези закони, разяснява Нинова. Тя дефинира държанието на държавното управление като спорно. Нинова не приема отхвърли на служебния министър председател Гълъб Донев да пристигна в Народно събрание, с цел да бъде изслушан. От една страна той дава оценка, че партиите употребяват случая, с цел да се настройват една против друга, а от друга, самият Донев настройва институциите една против друга, счита Нинова. Тя цитира служебния министър-председател, който прикани партиите да не трансформират Шенген в разменна монета за реализиране на къса и съмнителна медийна и политическа популярност. Думите на господин Донев са обидни и неприемливи, изясни Нинова.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР