Какъв религиозен субект и с какъв статут е организацията Шри

...
Какъв религиозен субект и с какъв статут е организацията Шри
Коментари Харесай

Съветници от ГЕРБ питат БПЦ: Секта ли доведе кметът на Созопол в града?

Какъв набожен индивид и с какъв статут е организацията " Шри Чинмой Център "? Искане за мнение по този въпрос са отправили общинските съветници от ГЕРБ-Созопол към Сливенската Света Митрополия и Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий. Повод за това са извършените преди броени дни събития в Созопол под мото " Пробег на мира " на организация, управлявана от Шри Чинмрой.

" Десетки поданици на морската община се обърнаха към нас, защото са мощно обезпокоени от новата религиозна конструкция, която е мощно приветствана и подкрепена от кмета Тихомир Янакиев (БСП) и екипа му ", разясниха от ГЕРБ-Созопол.

Събитията включваха действия извънредно с присъединяване на деца и подрастващи. От информация в медиите излиза наяве, че на 14 май т.г. е завършил 12-годишен правосъден развой сред Българската православна черква (БПЦ) и организацията " Шри Чинмой Център ". Съдебният иск пред Софийски областен съд на " Шри Чинмой Център " бе обвързван с популяризираната от Центъра за Религиозни проучвания и съвещания към Българската православна черква информация за същността на лъжеучението на гуруто Шри Чинмой и за заплахите, които животът в сектата крие за нейните членове. Д-р Десислава Панайотова бе упрекната от ищците в осъществяване на подбудителни актове на дискриминация.

Върховният касационен съд е оставил без разглеждане жалбата на нео-индуисткото съдружие, с което дефинитивно остава в действие решението на Софийския градски съд, отхвърлящо всички искове на " Шри Чинмой Център ".

Въпреки това в уеб страницата на Община Созопол и сега може да се прочете информация от 29 май във връзка взаимните начинания с организацията. Ето част от формалната информация:

" Всички деца, писали есе на тематика " Мир ", получиха почетни грамоти от Сдружение Peace run България и дарове от ръководителя на Общински съвет, а създателя на едно от тях - Теодора Филева бе наградена с орден " Почетен факлоносец на мира ". Организаторите споделиха, че нейното есе ги е развълнувало извънредно доста и точно в него са разкрили погледа на създателя на Пробега Шри Чинмой.

Организаторите поздравиха всички присъстващи с песента " Peace run ", композирана от създателя Шри Чинмой, а за край учениците в един глас изрекоха своето обръщение:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР