Какъв Новичок, бе, хора, какви пет лева! Някаква рукола, сиреч

...
Какъв Новичок, бе, хора, какви пет лева! Някаква рукола, сиреч
Коментари Харесай

Как Новичок стана салата, а половината българи - маймуни

Какъв Новичок, бе, хора, какви пет лв.! Някаква рукола, тоест зеленаж похапвал оня Гебрев и толкоз. От това му станало неприятно. Новичока не пораства по българско. Може Гебрев и самичък да е предозирал я салатата, я кафето…
Тъй реди основният прокурор, а българинът го гледа в очилцата и му има вяра. Защото българинът има цялостно доверие на прокуратурата. Вярва и на руснаците, тъй като знае, че в случай че идват у нас, то е с цел да ни освободят от нещо, а не да ни турят калъчката. Руснакът за българския интерес дава благо и драго. Жената си дава, в случай че я поискаш уместно или тя изиска. Толкова е добър.

Но всъщност. Пореден интернационален скандал с присъединяване на България. Някой се пробва да токсини предприемач от оръжейния бранш. И като закоментираха всите българи. Половината се хвърлят да бранят проскубаната българо-съветска дружба: сакън, Кремъл не може да прати тук ребята с Новичок. Кремъл блестящо свети, ах летете ескадрони, щото идва 3 март…

Другата половина българи се съмнява, че съветското ГРУ в действителност е забъркано в „ мократа поръчка “. Тази половина е чела за спецотделите на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) и „ мокрите поръчки “, които са изпълнявали от времето на „ аления гнет “ насам. Чели са, несъмнено и за огромния подвиг на руските хора в годините на безчовечен тествания. Но не имат вяра, че чичко Сталин е вождът на международния пролетариат и бащата на всички нации. Даже считат, че героизмът на един народ няма нищо общо с перверзиите на тайфа нарушители, завзели властта с ботуши и болшевишки лозунги. Над половината от тази половина българи живее отвън България и е над два милиона. Аз, без опрощение, имам вяра на тях.

Както постоянно се случва, на малко на брой им минава през мозъка нещо друго от спуснатите от горната страна версии. Например, че този, който е поръчал " салатата " на предприемача Гебрев, е поръчал и цялата шумотевица, лукави неистини и операции към случая. И че съветската връзка напълно съзнателно се разяснява като че ли се прераказва комедия с Никулин, Вицин и Маргунов. Ето на, Главният на прокурорите приказва защо ли не, единствено дето не изяснява, за какво е мълчал като риба повече от три години. Мълчал като риба. Цаца но риба, риба но цаца… Помните, нали? Не споделя и дали са обсъждали с съветския му сътрудник Юрий Чайка казуса по време на братските срещи. Защото няма метод да не е станало дума. Мълчали са и службите. Дори са предупреждавали всеки, който нещо знае, да си го държи зад зъбите. Докато има зъби, нали. Стоматологичните услуги са скъпички, аз ли да ви споделям.

В понеделник ни оповестяват богатствата новина, че нашите и английските служби ще работят един до друг по откриване на случая със салатата, маскирала се като Новичок. Британската посланичка на срещата в Министерски съвет – на 20 метра от Ларгото на Рашидов и Банов – се усмихва благо. Петимата мастити домакини имат вяра, че са я омаяли със своя сексапил. Само дето тя знае за Новичока и съветските ребята, идвали у нас да поднесат пресни салати, пардон – цветя, на съответните места мнооого от дълго време. Знае също, че абсурдът нямаше да излезе нескрито в София, в случай че Лондон не знаеше за него отпреди това.

Фактите са ясни и сочат към поредни и брутални опити да се ударят звена от българската оръжейна индустрия, а други да се завладяват. Newsweek даже прави директна връзка сред българския народен представител от Движение за права и свободи и медиен необут Делян Пеевски и отравянето на притежателя на военния цех „ Дунарит “ Емилиан Гебрев. Изданието изяснява това с настървеното предпочитание на офшорна компания, записана на името на юриста на Пеевски, да придобие завода. Но какво е Newsweek? Някакъв си седмичник на янките, популяризиран в целия свят. Пропаганда, естествено. Добре е, че си имаме медиите на Д.П., че да научаваме истината.

Само дето и в Русия от ден на ден издания припяват на Newsweek. Което евентуално е причина президентът Путин за месец и половина да уволни маса прокурори и висши офицери от службите. Щото нали, какво им пречи да напишат, че българския предприемач Гебрев се е самозаблудил във връзка с Новичока и даже може би се е самоотровил. Че дал от отровата и на сина си, и на собствен значим чиновник, с цел да наподобява сюжетчето по-автентично…

През есента на 2016 година прокуратурата на Черна гора заяви, че съветски националисти са подготвяли убийството на премиера Мило Джуканович в деня на парламентарните избори на 16 октомври. Участвали са и в скрит план за събаряне на властта. По същото време Белград също изгони няколко руснаци от Сърбия, тъй като са забъркани в скандалните събития. Москва изпрати специфичен емисар в сръбската столица да потуши разгарящия се пожар.

Неотдавна по една телевизия Елена Поптодорова, някогашен наш дипломат в Съединени американски щати, заяви, че центърът на логистичната поддръжка на готвения прелом в Подгорица е бил в София. Всички, от публицисти до ченгета и прокурори, се направиха заедно на разсеяни. Защото Поптодорова обслужва непознати ползи и топи Русия по натовска повеля – по чия друга. Само че хора от службите потвърдиха информацията в неофициални диалози. Споменавам случая в Черна гора, тъй като там прокуратурата, без да загатва елементи от следствието, регистрира пред обществото какво е свършила в негова отбрана.

Разбираемо е дейности на службите в деликатни обстановки да не се огласяват. Но е неразбираемо за какво постоянно, когато стане дума за кавги, свързани с Русия, Делян Пеевски, съветската банка ВТБ, сделки с Вашингтон, Анкара, отново Пеевски, банкови сметки в Дубай, Ню Йорк и други сходни, все се пробват да ни вършат на маймуни. В уеб страниците на Централно разузнавателно управление на САЩ, ФБР, МИ-6, че даже и в този на Руското външно разузнаване всеки може да прочете голям размер информация, в това число и за изразходените средства на данъкоплатците. Тук - не.

Наистина най-малко половината от нас са като маймуни в зоопарка на някой олигарх: дават им банан - целуват ръка и се премятат. Като зоокъта на Пабло Ескобар, където на животните, в случай че слушкат, им увеличавали пенсиите, пардон – дажбата.

Съветофилите, сталинофилите и путинофилите – не ги бъркайте с русофилите – не могат да преглътнат, че именитото ГРУ, се е издънило. „ Три танкиста, три веселых друга “ са работили като Щирлиц в Берлин, когато се разхождал по улиците, парашутът му се влачел зад него, а той се чудел за какво всички го гледат… За тях такива като Гебрев и Скрипал са си за пердах, щом в ГРУ не ги харесват. Както се споделя, в случай че някой началник в ГРУ пръдне, тук стартира всеобщо о…не. Нещо като пеперудата, която размахва крила в единия завършек на света, а в другия край се развихрят тайфуни… Знаете я тази дивотия.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР