”Какъв интерес има Северна Македония от развитие на икономически отношения

...
”Какъв интерес има Северна Македония от развитие на икономически отношения
Коментари Харесай

Проф. Иван Илчев: За съжаление елитът в Северна Македония е завършил в Белград

”Какъв интерес има Северна Македония от развиване на стопански връзки с България? Почти никакъв. Ние на процедура произвеждаме едни и същи артикули, ние действително сме конкуренти”.

Това сподели проф. Иван Илчев на представянето на книгата си „ Розата на Балканите. Кратка българска история за любопитни читатели “, съобщи ”Фокус”. Той изясни, че в Северна Македония няма политически, стопански и културен хайлайф, който да е приключил в България.

" Ние сега приказваме с хора, които 100 години са били обучавани по избран метод, 40 години от тези 100 са ги убеждавали, че единственият зложелател е България. Последните 70 години споделят, че те са обособен народ, На процедура това ми се коства съвсем невероятно това да бъде променено. Няма значение до какви решения ще стигне Комисията, в случай че те не влязат в съзнанието на хората. А да влязат в съзнанието на хората, шансът е прекомерно дребен. За страдание в Северна Македония ние не разполагаме нито с политически, нито с стопански, нито с културен хайлайф, който да е приключил в Бъгария и значително да е обвързван България. По исторически аргументи 99 на 100 от техният хайлайф е приключил в Белград, Скопие, Загреб и така нататък ", сподели още той.

" Нещо друго, за което нашите хора не си дават сметка, като приказват за кулоар номер 8. Трябва да се построи жп линията, само че огромни очаквания не би трябвало да се влагат ", изясни българският създател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР