Какъв е развоят на коронавирусната инфекция у нас преди сезона

...
Какъв е развоят на коронавирусната инфекция у нас преди сезона
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков пред novini.bg: За борба срещу Ковид 19 имаме всичко. Освен достатъчно медицински кадри

Какъв е развоят на коронавирусната зараза у нас преди сезона на обичайните грипове, простуди и настинки? Как ни защищават маските и обосновано ли е носенето им навън? Ефективни ли са ограниченията против инфекцията? Кментар по тези въпроси на специалиста доктор Трифон Вълков, експерт по инфекциозни заболявания, който от 6 години работи в Инфекциозна болница в столицата. Той е лекар на науките в своята област, а също по този начин преподава и в Медицинския университет.

В сезона на грипните болести е добре хората да знаят, че

инфектирането с ковид, по никакъв метод не може да защищити никого от грипните болести.

Става въпрос за два напълно разнообразни вируси и борбата против единия, не води до предотвратяване от другия. Тук обаче излязоха някои резултати, които са оптимистични в Южното полукълбо във връзка с Ко-инфекцията, от която множеството лекари и мед.специалисти се тормозят. По време на нашето астрономическо лято към този момент са следени същите варианти на вирусите, които ние чакаме по време на грипния сезон. Центровете по заразни и паразитни заболявания в Южното полукълбо регистрират, че има внезапен спад на заболеваемостта от грипни вируси, а коронавирусът превалира във връзка с тези болести. Отчитат се по-малко болни от грип. Това ненапълно се изяснява с напрегнатият в резултат на ковид Т-клетъчен имунитет, което не е характерно. Негови структури защищават от всички вирусни инфекции и това е едно от обясненията за по-ниският % на болестите от грип. Според мен вирусът в Европа е от средата на септември м.г. и в този смисъл сътрудниците на Стария континент към този момент са осведомени с театъра сред коронавирусът и останалите вирусни инфекции. Моето мнение е, че носенето на маски наложително на отклити и закрити пространства, би трябвало да се изяснява и разяснява в елементи от епидемиолозите. Смятам, че

когато човек е самичък в парка, на улицата и др.обществени места, няма медицински смисъл да носи маска.

Затова адмирирам корекцията на здравния министър и специалистите от щаба, маски да се носят единствено тогава, когато има рисково близко скупчване на хора на открито. Намирам аргумент в заповедтта в това, че падат внезапно утринните температури, денем са по-високи и това време е доста удобно за разпространяване на респираторни инфекции. Говорим освен за ковид, а за всички 6-7 вирусни фамилии, които имат разпространяване по въздушно-капков път и провокират катар на горните дихателни пътища. Затова

скупчването на повече хора на едно място, е рисково за разпространяването на всички тези инфекции.

При заразяване с ковид и други инфекции е известно, че човек стартира да отделя заразни частици няколко дни преди клиничните прояви на заболяването. Аз разбирам заповедтта за носене на маски навън по този начин - да се ограничи разпространяването на всевъзможни болести от носителите.
Всеки човек, който се почувства недобре с болки по ставите, гърлото и така нататък незабавно би трябвало да се обърне към персоналния си доктор. Ако признаците са по-леки, то дано да се самоизолира и да си постави маска, тя е тъкмо за такива хора, а не за здравите.
Хората би трябвало да знаят и да са спокойни, че леглова база в лечебните заведения има, лекарства и инсталация също. Единственият проблем е, че имадефицит при фрагментите - лекари и сестри няма задоволително. Добър метод считам, че е предлагането на министъра студентите от 6-ти курс да работят в лечебните заведения в този момент, по време на рецесията, и това да им бъде зачетено като стаж.

Смятам, че е безсмислено да се затварят учебни заведения, заведения, театри и така нататък

ще ви опиша образец от моята процедура в този момент - едно момче в 4-ти клас даде позитивен тест и незабавно стопираха от учебно заведение целият му клас. Същевременно то има братче в 7-ми клас на същото учебно заведение, с което спят в една стая, само че братът и неговия клас са си на учебно заведение. Е, какво е това, какви са тези ограничения!? Несъстоятелни са сходни ограничения. Чувам и други сходни безумия - примерно, че щели били да понижават музиката в нощните заведения. Това за какво е? Да не би вирусът да ги чуе ли! Или пък въвеждането на вечерен час в някои градове. Все едно след 22 часа вирусът заспива!? Подобна изборна пропускливост в ограничаващите ограничения, е неефективна и изцяло непотребна. През есента и зимата е обикновено да има повече инфекциозни болести, тъй че хората не трябва да се паникьосват ненужно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР