Какъв е бил цветът на морковите в миналото, кой китайски

...
Какъв е бил цветът на морковите в миналото, кой китайски
Коментари Харесай

10 факта за произхода на храната

 Шопска_салата(1)

Какъв е бил цветът на морковите в предишното, кой китайски император обичал да хапва сладолед и какв е ролята на прабългарите за основаване на пастърмата?

Основният артикул на най-старата супе в света (6000 години прочие н. е.) представлявал месо от хипопотам.

Рецепта за сладолед била открита през XI век прочие н. е. в книгата „ Ши Цзин “ в Китай. Това било обичаното лакомство на императора Тангу.

Карамелът бил фиктивен от арабите. С него се обирали нежеланите косми на обитателките на харема.

Първите дъвки са се правили от смолата на дърветата.

За да запазят кобиловото мляко, номадите го пресичали и го излагали на слънце. Така се появило сиренето.

По времето на глада през 1407 година в немския град Любек сенатът поръчал да се направи самун от бадеми. Днес град Любек е прочут като столица на марципана.

Морковите в началото били виолетови. После станали оранжеви благодарение на селекции.

През 1757 година френската войска била обкръжена от англичаните на територията на остров Менорка и по-специално в град Мейон. Обкръжените французи имали за ястие единствено масло, яйца и лимони. Така от злочестина се появила майонезата.

Според легендата, пастърмата се е появила с помощта на прабългарите, които нарязвали на необятни линии сурово конско месо и го слагали под седлата си. По време на дългите преходи месото се притискало в коня и се осолявало от потта му, добивайки характерен усет.

Шопската салата е основана от готвчаите на „ Балкантурист “ през 1956 година в тогавашния комплекс „ Дружба “. След години салатата става толкоз известна измежду Балканите, че македонците стартират да настояват, че е тяхна.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР