Какъв бойлер да изберем – ето едно полезно ръководство:Бойлерите са

...
Какъв бойлер да изберем – ето едно полезно ръководство:Бойлерите са
Коментари Харесай

КРИТЕРИИ: Как да си изберем бойлер, без след това да съжаляваме

Какъв бойлер да изберем – ето едно потребно управление:

Бойлерите са разграничени съгласно правилото на работа в три огромни групи: Проточен бойлер, общоприет и смесен. Всяка група има своите преимущества и дефекти, друга мощ и размери, които служат като критерии за асортимент.

Ако изборът е погрешен, тогава може да се стигне до непрекъснат дефицит на топла вода. Или тя ще се нагрява прекомерно постепенно, или резервоарът ще е прекомерно огромен. Поради забележителната разлика във типовете бойлери, ще разгледаме всяка алтернатива поотделно.

Проточни бойлери

Могат да бъдат конфигурирани на всички места: в кухнята, банята или душ кабината. Има даже дребни модели под формата на смесители. Вътре в проточните бойлери няма контейнер за предпазване. Подгряването на течаща студена вода се прави сега на отваряне на крана и то за секунди. Потокът от вода влиза в контакт с нагревателния детайл и се подава към потребителя към този момент парещ. Съответно, колкото по-висок е дебитът, толкоз по-ниска е температурата на изходящата вода. Това постанова ограничаване на броя на по едно и също време работещи водоприемни точки и изисква съответната мощ на нагревателните детайли. На пазара има модели с мощ 3-8 kW за битови мрежи от 220 волта. Позволяват загряване надлежно от 2 до 6 литра вода в минута. Консумацията на електрическа енергия е огромна. Но в случай че употребявате проточния бойлер единствено понякога, тогава той излиза даже по-икономичен от общоприетия.
свързани новини9209на 18.01.2021
Стандартни бойлери

За удобна постоянна приложимост на вода, това е оптималното решение. Вярно е, че изисква повече място, само че все пак се смята за повсеместен. За разлика от проточната система, тази е оборудвана с термос контейнер за основаване и предпазване на топла вода. Колкото по-голям е потенциалът на резервоара, толкоз по-широки са опциите на потребителите, само че главното загряване на водата лишава повече време. Впоследствие температурата в резервоара се поддържа на същото равнище с помощта на температурния датчик, който, в случай че е належащо, включва електрическия нагревателен детайл. Когато кранът се отвори, от котела стартира да тече вряща вода, като за подмяна се прибавя същото количество студена вода, която се смесва с течността в резервоара. Поради огромното изместване, процесът на разбъркване на практика не се усеща от потребителите и те получават вода на удобна температура.

Комбинирани бойлери

На пазара можете да намерите и бойлери, които могат да работят в два режима: кратковременен и акумулиращ. Те съчетават преимуществата на две радикално разнообразни устройства.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР