Какъв би бил светът без туристи? Това е въпрос, който

...
Какъв би бил светът без туристи? Това е въпрос, който
Коментари Харесай

Райският остров - така изглежда светът без туристи при К-19

Какъв би бил светът без туристи? Това е въпрос, който допреди 4 месеца имаше отговор единствено във въображението ни. Днес обаче можем да забележим образно по какъв начин най-посещаваните места на планетата опустяват, а локалните, заети главно в туристическия бранш, би трябвало да търсят ново прехранване.

Такъв е образецът с Бали - тропическият остров, ситуиран в сърцето на Индонезийския архипелаг, където нормално гъмжи от туристи.

Преди пандемията на COVID-19, 37-годишната Ни Ниоман Аю Сутаряни работи като теляк и йога инструктор в скъпи хотели и СПА комплекси. Днес обаче тя се е върнала в родното си село и изкарва пари със събиране на карамфил.

"Това е първият път в живота ми, в който съм безработна и от време на време ми се плаче ", споделя тя пред The New York Times. "Всичко като че ли се е върнало в предишното. Това ни се постанова да вършим, с цел да не умираме от апетит. "

Подобно на Aю, мнозина са се върнали в фамилните си стопанства, с цел да оказват помощ за засаждането и събирането на реколтата. Други пък се прехранват, като събират миди от плитък залив в Беноа или хвърлят въдици в морето на някой от пустите плажове.

Нито една туристическа организация няма да ви разкрие тези секрети за обичан от българите остров

Трети пък ловуват дребни раци, като употребяват дървена пръчка с две стоманени кукички, огънати като пръсти. Ако фамилиите им имат шанс и имат лодка, те могат да излизат и в намерено море, с цел да ловят скариди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР