Какаото е нещо, с което сме свикнали от най-ранна възраст,

...
Какаото е нещо, с което сме свикнали от най-ранна възраст,
Коментари Харесай

Какао се пие след ядене, не вместо или заедно с храненето

Какаото е нещо, с което сме привикнали от най-ранна възраст, само че не са ни известни кардинални неща за него. На научните проучвания, които демонстрират какво да търсим от какаото и по какъв начин да го пием вярно сме посветили нашия сегашен лайфхак.

Първо и най-важно е да изберем такова, за което сме прочели на етикета, че съдържа оптимално количество масло. Евтиното, про предписание, е с минимално или съвсем никакво количество. Както към този момент сме обяснявали в лайфхак за шоколада, при ферментация на какаото продуктът се разделя фабрично на прахуляк и масло.

Проблемът е, че колкото повече масленост има, толкоз повече са потребните субстанции в какаото – т.е., в случай че липсва едното, няма го и другото. Основните му екстри са полифенолите с всичките им удобни резултати – от ободряването до прилива на благополучие. Но доста значимо е и наличието на имуностимулиращия витамин Д.

Учените също по този начин поучават да пием какаото с най-малко захар и въобще да отбягваме онази примес, която в детството ни беше наричана Шоко, а в този момент се продава под разнообразни търговски наименования и доста родители и изключително баби блъскат с нея хлапетата тъдява. Това е доста нездравословно!

Друга основна рекомендация е по кое време е най-добре да се пие какао за оптимален резултат. Първо, това би трябвало да става след хранене, не преди, по време или вместо него, както мнозина вършат. Немалко хора по този начин заместват закуската си. Второ, какаото е ОК да се приема заран, по обед и в ранния следобяд, само че не след 5-6 часа вечерта поради неговия освежителен резултат, който може да провали съня на пиещия.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР