Какаото е много познато на всеки от нас – използваме

...
Какаото е много познато на всеки от нас – използваме
Коментари Харесай

5 любопитни ползи за здравето от какаото

Какаото е доста познато на всеки от нас – използваме го в сладкиши, вършим си  чаша горещо какао в зимните дни и най-много – похапваме го под формата на по този начин обичания ни шоколад. Интересно е, че какаото – в естествения му тип – е извънредно здравословно и потребно за организма. Същото може да важи и за шоколада – само че единствено и само за подобен с най-малко 70% наличие на какао. Независимо по какъв начин решите да го консумирате, какаото остава една от най-здравословните суперхрани на планетата. Затова в този момент ще Ви срещнем с най-любопитните му изгоди:
Мощен Антиоксидант Ще стартираме, като Ви срещнем с едно най-важните свойства на какаото – точно това, че то съдържа голям брой антиоксиданти. Те са извънредно потребни за здравето и се борят с токсините и другите нездравословни субстанции в организма. Те могат да оказват помощ за попречване на рак, усъвършенстват действието на сърдечно-съдовата система, кръвообращението и еластичността на артериите.
А по-любопитното е, че какаото е извънредно богато на антиоксиданти. Зеленият чай, който също се счита за мощен антиоксидант, съдържа 3 пъти по-малко от тези детайли, спрямо какаото. И в допълнение на това, какаото е богато на калций, магнезий, цинк и мед.
Помага Да Се Справите с Наднорменото Тегло Звучи изненадващо, само че постоянната консумация на какао – в естествения му тип – може да помогне да свалите някой-друг непотребен кг. Важи даже и за горещото какао, които всички по този начин обичаме. Но е значимо да не добавяте несъразмерни количества захар, даже не е целесъобразно въобще да има такива. Може да се насочите към естествени посладители, като стевия, или пък кленов сироп.
За това са отговорни най-много полифенолите, които са част от наличието на какаото. Те задействат метаболизма на мускулите, изключително при постоянен спорт или упражненията. Именно това дава опция за изгаряне на мазнини и създаване на по-голяма мускулна маса. Органичното какао също е част и от био-състава на напитката ChocoLite. Тя събира голям брой позитивни мнения, като някои от тях даже идват и от родни звезди. Целта на формулата ѝ е да подкрепи по-бързото горене на мазнини, както и влизането във форма.
Прави Кожата По–Красива и Сияйна Какаото също съдържа и специфични флаваноли, които ускоряват кръвообращението и покачват концентрацията на О2 в кожата. Това води до възстановяване на хидратацията на кожата (кожата става по-мека), плътността и еластичността.
Освен това, какаото може да помогне и при отбраната от UV-лъчи, идващи от слънцето.
Затова предлагаме да консумирате какао и през лятото – по този начин ще предпазите кожата от мощните слънчеви лъчи и ще поддържате кожата мека и младолика.
Кара Ви да се чувствате По-Щастливи и Енергични Неслучайно похапването на шоколад нормално ви прави по-щастливи. Може би си мислите, че това е дело на захарта – само че в действителност не е тъкмо по този начин. Какаото съдържа съединения, които могат да подобрят настроението и да ви накарат да се чувствате по-щастливи и енергични. Ето по какъв начин какаото Ви прави по-щастливи, бодри и енергични:
✔     Подпомага положителното въодушевление, като освобождава успокояващи невротрансмитери (например, серотин);
✔     Намалява признаците на горест и отрицателни страсти, както и риска от депресия;
✔     Благоприятства либидото;
✔     Поддържа тялото Ви тонизирано, без да се чувствате изморени.
✔     Добър източник на естествени Фибри.
Вероятността да не приемате задоволително фибри, изключително в случай че не следвате специфичен хранителен режим, е голяма.
Това може да се трансформира в проблем, защото фибрите освен ви оказват помощ да се чувствате по-пълноценно, само че са нужни и за вярното храносмилане и перисталтика. придвижвания на червата и вярно храносмилателно действие. В композиция с други естествени детайли, съдържащи фибри – като екстракти от елда, грах и овесени ядки, какаото дава приятния усет на био-напитката за надзор на апетита ChocoLite.
Какаото е Здравословно, Стига Да е Естествено!
Когато желаете да консумирате какао, заради здравословните му изгоди, е най-важно да изберете естественото такова – даже и за предпочитане от органически генезис. Направете си чия пудинг или чаша топло какао, само че без да добавяте захар. Фокусирайте се върху спорта и здравословния метод на живот!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР