Как звучат в рими дефинициите за заем и дарение? Проф.

...
Как звучат в рими дефинициите за заем и дарение? Проф.
Коментари Харесай

Премиера на две книги на проф. Огнян Герджиков

Как звучат в рими дефинициите за заем и подаяние? Проф. Огнян Герджиков употребява законите на литературата, с цел да изясни законите на вещното и облигационно право. Представянето на последните му две книги, превърнати в " юридически поеми " събра в Софийския университет другари и сътрудници на юриста, учител и политик.


С майсторското си перо не един и двама адвокати остават в историята. И може би по словото, с което пазят справедливостта, наподобяват на поетите.
проф. Огнян Герджиков, правист: Справедливостта е в основата на правото и още по-хубаво, в случай че това може да се излее в мерена тирада, което в последно време се пробвам да върша и мощно се надявам да се получава.
Воли и функции. И законът среща римите като поезията. Така се основава договорът.
проф. Огнян Герджиков, правист: Аз съм влюбен в преподаването и в моите студенти и това го обричам на тях. Това е един по-забавен взор върху правото, за което се приказва, че е суха материя. За мен не е суха материя и това проличава от това, което съм написал.
А по какъв начин ли ще звучат в стихотворна форма бракът и разводът, ще разберем напълно скоро. Защото проф. Герджиков към този момент е подготвен с поетичната чернова на Семейния кодекс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР