Как звездите постигат перфектната кожа? Има ли формула за вечен

...
Как звездите постигат перфектната кожа? Има ли формула за вечен
Коментари Харесай

Петте трика на известните за бляскaва и здрава кожа

Как звездите реализират съвършената кожа? Има ли формула за безконечен блясък… И каква е тя? И за какво някои известни персони на 50 година наподобяват по същия метод както, когато са били на 30 година, без оперативна интервенция? „ Спането е моето оръжие. Старая се да дремя най-малко 8 часа на нощ. Мисля, че това което работи най-добре е положителният сън, водата и верният почистващ артикул “, споделя Дженифър Лопес.

Как даже под безмилостните светлини на прожекторите кожата на звездите наподобява свежа и млада? Каква е тяхната загадка? Добрите гените несъмнено оказват помощ. Въпреки че, някои кожни положения и болести са наследствени, то единствено към 30% от стареенето се дефинира от генетиката. Останалите 70% зависят напълно от метода ни на живот. Когато става въпрос за свежа кожа, известните персони не се разграничават чак толкоз доста от нас. Много от стъпките, които следват в рутината си са напълно лесни и налични. Можем да се опитаме да последваме няколко елементарни стъпки в постигането на звезден искра. Ето ги и тях:
Пазете се от слънцето. Кожа без бръчки и шоколадов загар са две несъвместими понятия. В резултат на интензивното излагане на UV лъчи кожата става груба, появяват се пигментни петна, забавя се клетъчното възобновяване. UV лъчите унищожават колагеновите и еластичните влакна, които вършат кожата ни здрава, плътна и млада. Повечето от известните персони освен не се пекат на слънце, а заобикалят прецизно горещите часовете на плажа и мощното слънцегреене. Слънцезащитните кремове са наложителни, освен през летния сезон, а целогодишно, нанасят се през няколко часа, а към този момент на пазара се оферират и облекла с UV отбрана, които идват на помощ на почитателите на водните спортове да вземем за пример. Сериозните вреди от слънцето са забележими в дълготраен проект, тъй като кожата „ помни “. Именно по тази причина младежите сред 15 година и 30 година възраст би трябвало да са най-внимателни, с цел да избегнат по този начин нареченото „ фотостареене “ – едно нашумяло в последно време разбиране, зад което се крият вредите на кожата от слънцето и преждевременното остаряване. Намерете верните артикули и не ги сменяйте.
Когато един козметичен артикул работи, ние би трябвало да сме лоялни към него. Измивните средства би трябвало да са предложени от кожен лекар и съобразени с самостоятелните индикатори на кожата. Здравата кожа е хидратираната кожа, а хиалуроновата киселина играе основна роля в вярното поддържането на тургура ѝ. Така че, хидратиращият крем наложително би трябвало да се нанася два пъти на ден, 365 дни в годината, като това важи и за мъжете и за дамите. Голямото многообразие от козметични артикули на пазара поражда огромен интерес при потребителите, само че честото „ експериметиране “ с нови и несъответствуващи артикули в търсене на нещо по-добро може до докара до утежняване положението на кожата, до дехидратация или прекалено изсушаване.
Посещаване на експерт най-малко един път в месеца.
Естетичната дерматология и козметологията са едни от най-бързо         развиващите се клонове на медицината в днешно време, а домашната грижа у дома от време на време не е достатъччна. Професионалното разчистване на разположение, апаратните процедури с радиочестота или ултразвук, осъществени от кожен лекар, както и лазерният ресърфейсинг са най-хубавата предварителна защита на остаряването и най-хубавото оръжие против появяването на фини линии, разширени пори, несиметричен загар.
Поне 8 часа сън на нощ.
Всички сме ставали очевидци по какъв начин една безсънна нощ се отразява на лицето ни. Подпухнали очи, тъмни кръгове, отпусната кожа на клепачите, повече бръчки и повяхнал загар. Защо? Сънят е времето, през което в тялото ни наближавам процеси на регенерация и кожата не прави изключение от това. Докато спим, кръвопотокът към кожата се усилва, покачва се синтезът на колаген и еластин и тя се възвръща от нездравословното влияние на близките фактори.  7 до 9 часа сън на денонощие са изцяло задоволителни, с цел да изглеждаме млади и свежи, а приложенията за следене качеството на съня стават все по-търсени и известни.
Кожата на лицето е огледало на нашия начин на живот.
Красотата е здраве. Познато до болежка, само че все по този начин правилно. Начинът на живот на всеки човек се отразява както на здравословното му положение, по този начин и на външния му тип. Така да вземем за пример, тютюнопушенето е нездравословен табиет, който е обвързван с преждевременното остаряване, появяването на бръчки и повяхнал тип на лицето. Токсините, които се отделят в цигарения пушек вследствие на горенето, предизвикват разрушение на колагеновите и еластични влакна. Нарушава се кръвообращението, което неизбежно води до сивкав и изтощен тип на лицето. Щетите от тютюнопушенето са необратими и цялостното отричане от него е най-правилният избор, само че за хората, които не желаят да спрат този табиет, съществуват така наречен различни артикули, като устройствата за нагряване на тютюн и вейповете, при които заради неналичието на развой на горене, отделяните токсините са доста по-малко. Балансираната диета, богата на антиоксиданти и омега 3-мастни киселини подкрепя колагеносинтезата и усъвършенства качеството на кожата. Точно противоположното, въздействие имат храните с високо наличие на захар, които заради високия си гликемичен показател, потенцират процесите на инфектиране, което може да докара до утежняване на някои кожни положения. Изобщо вярното хранене, положителният сън, приемът на течности и положителните спортни привички наред с ежедневната рутина за грижа за кожата са главните участници в комплицираната задача, а точно по какъв начин да имаме искра на лицето и да изглеждаме млади.

Нашият създател

 Илиана Георгиева е доктор по дераматология с богат опит в региона на клиничната и естетичната дерматология. Професионалните ѝ ползи засягат инжекционните процедури и лазерното подмладяване на кожата. В момента работи в естетична клиника Dr. Denkova Dermatology. Занимава се с диагностика и лекуване на разнообразни болести на кожата. Притежава публична тапия по дерматоскопия от Италия, както и документи за работа с енергийно-базирани устройства, също от Италия, слагане на дермални филъри и ботокс.

Илиана Георгиева е член на Български лекарски съюз и член на Европейска Асоциация по дерматология и венерология – EADV. Има участия в многочислени национални и международни конгреси и семинари в региона на кожните заболявания.

Висшето си обучение приключва в Медицински университет – София. Специализира една година в кожна клиника на УМБАЛ „ Александровска “, след което продължава своето професионално израстване в Клиника по дерматология и венерология към Военномедицинска академия – София
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР