Как в крайна сметка ще се влиза в Гърция? Този

...
Как в крайна сметка ще се влиза в Гърция? Този
Коментари Харесай

Как в крайна сметка се влиза в Гърция?

Как в последна сметка ще се влиза в Гърция? Този въпрос става все по-труден за отговор поради продължаващата наклонност за разгръщане на епидемията от ковид у нас, което усилва риска от ден на ден страни да подхващат ограничаващи ограничения за пътешестване против българи.
По информация на Нова телевизия, през вчерашния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата ” са правени проби за ковид на всички влезнали в Гърция. Телевизията обаче не можа да каже какви тъкмо са тестванията и предизвести, че на 8 юли всички минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон ” са изследвани, само че трафикът е бил рядък. Какво ще стане при по-тежък трафик, въобще не е ясно.
Днес по данни на Българска национална телевизия инспекциите на леките коли на единственият отворен за туристи граничен пункт лишават минута - две. Опашка от коли няма, а тази на ТИР-ове е дребна. В момента през там минават главно българи и румънци.
Как минава инспекцията на влизане влизане - първо се ревизират документите и QR кода на попълнената декларация. След това се вземат проби за наложителния PCR тест, който беше натрапен откакто Националната здравна организация в южната ни съседка регистрира, че 80% от нарастването на инфектираните и записаните случаи са на туристи, влезнали през граничен пункт " Кулата - Промахон ".
Дали ще продължат по този метод тестването или то ще стане избираемо обаче никой не може да каже.
Ако пробата на влизащ е позитивен, екскурзиантът може да избере, дали да се върне в България или да остане в хотел за карантина, обезпечен от Гърция.
Кулата остава единствен пункт за туристи. На Маказа и другите гранични пунктове – минават селскостопански служащи след показване на нужните документи.
Без ограничавания се минава от гръцка към българска страна.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР