Как в Германия реновират дрипавите съветски панелки“. Получило се е

...
Как в Германия реновират дрипавите съветски панелки“. Получило се е
Коментари Харесай

Вижте как санираха съветските панелки в Германия

Как в Германия реновират дрипавите руски „ панелки “. Получило се е доста добре. През 60-е и 70-е години Съветският съюз е бил изправен пред сериозна задача – да обезпечи жилище на жителите, поради което огромна известност получават панелните блокове.

Тази процедура е била подхваната и в страните от Варшавския контракт. Затова Германска демократична република също бе отчасти застроена с „ панелки “.

Оттогава измина много време и издигнатите блокове започнаха да се нуждаят от ремонт. И в случай че в страните от някогашния Съветски съюз тези постройки или бяха оставяни без ремонт, или бяха подлагани единствено на козметични работи, то в Германия към работата подходиха много съществено.

Германците взеха решение да създадат главно реновиране на блоковете. Все отново, по техни сметки, да се възстановят и модернизират към този момент издигнатите блокове се оказало по-бързо и на ниска цена, в сравнение с да се строят нови.


Работейки по външния тип на постройките, немските строители се отхвърлиха от сивия цвят, заменайки го с по- " жизнерадостни " оттенъци на бежово, синьо, кафяво и даже алено.

Пред блоковете бяха издигнати дребни тухлени огради, които заграждат входовете, отделяйки ги от местата за коли. По този метод германците си направиха живота по-безопасен.




За да обновят в действителност панелките, блоковете бяха оборудвани с балкони, необятни лоджии и даже с външни асансьори.


Твърде дългите блокове са разграничени. А в някои случай строителите даже са намалявали пететажните панелки до 3 етажни.


До всеки блок има площадка за контейнери за отпадък. При това тя се заключва с катанец, с цел да не може външни лица да ровят в кофите и да си изхвърлят боклука.

С този метод в Германия в действителност съумяха да съживят старите блокове и да създадат живота на техните жители удобен.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР