Как технологиите се вписват в натовареното ежедневие на жените, които

...
Как технологиите се вписват в натовареното ежедневие на жените, които
Коментари Харесай

Технологиите за кариерното развитие на жените

Как технологиите се вписват в натовареното всекидневие на дамите, които все по-често извършват разнообразни обществени функции на майки, съпруги, работещи - съумели дами в областта на публицистиката, политиката и бизнеса.
За това разговаряха на конгрес, проведен от списание " Жената през днешния ден ". Според проучване на " Галъп Интернешънъл " новите технологии от ден на ден оказват помощ на дамите да се изравнят с мъжете при кариерното развиване.

Пред компютъра всички са равни - по този начин в резюме може да се обобщят данните от социологическото проучване. Тогава, когато не е намесена физическа работа, дамите имат опция за равна изява.
Първан Симеонов, социолог: Oказва се, че новото време, новите технологии " овластяват " в по-голяма степен дамите и им дават някои сравнителни преимущества без да напущат нормалните си роля- на грижа, на домакинство, на деца и така нататък Гергана Паси: Жената в 2019 г.-благодарение на технологиите има неимоверно по-голям избор пред себе си. От тук нататък изборът е на всяка жена самостоятелно.
Що се отнася до изкуственият интелект- и това е свободно поле за бъдеща по-осезаема изява за дамите, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри форума.

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Само 22% от експертите в тази област са дами. Говоря в интернационален мащаб. И тук бързам незабавно да кажа, че напълно друга е обстановката в България, която заема едно от първите места по заети дами в IT бранша.
Очаквано, младите са тези, които търсят и не могат без технологиите, до момента в който по-възрастните към момента ги заобикалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР