Как ще продължат сблъсъците в Украйна? Темата в студиото на

...
Как ще продължат сблъсъците в Украйна? Темата в студиото на
Коментари Харесай

Как ще продължат сблъсъците в Украйна: Путин ще загуби не просто морално, а и военнополитически

Как ще продължат конфликтите в Украйна? Темата в студиото на “Здравей, България ” разясниха публицистите Момчил Дойчев, Асен Генов, Александър Велев и специалиста по сигурност и защита Илия Налбантов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9471
За да има дълготраен мир сред Русия и Украйна, Путин би трябвало да “изчезне ” от политическата сцена. Такова мнение изрази журналистът Александър Велев. 

“Русия не би трябвало да бъде унизена, само че би трябвало да бъде изтласкана от територията на Украйна, което ще се случи доста мъчно. Макар и постепенно, само че благодарение на Западните сътрудници, Съединени американски щати и НАТО, украинците имат капацитета да изтласкат руснаците от териториите, които превзеха. Въпросът е Путин да съзре, че той не може да удържи тази война. Едва тогава той, може би, ще премине към мирни договаряния. Което е малко евентуално да стане в скоро време ”, сподели Велев.

Журналистът Момчил Дойчев бе безапелационен - Путин няма да излезе като победител от войната. “Путин няма да завоюва тази война. Той ще я загуби по простата причина, че целият цивилизован свят подкрепя Украйна. Путин ще загуби не просто морално, а и военнополитически. Тези, които са провокирали тази война, би трябвало да бъдат изправени на съд като военнопрестъпници ”, сподели той. 

А съгласно Асен Генов неналичието на безапелационна позиция на България по отношение на въоръжението на Украйна би удължило спора. “Трябва да се оглеждаме и какво се случва в България. Ако у нас има водачи, които пазят тезата, че в случай че оказваме помощ на Украйна с оръжие - това ще удължи война. Столтенберг споделя, че това е парадоксално и че единственият метод бързо да свърши войната - е да се поддържа Украйна ”, счита той и съобщи, че Западът приготвя Украйна “за солидно контранастъпление ”. 

Според Генов Украйна от ден на ден ще се въоръжава, тъй като Западът “пренасройва своите потрочни и индустриални линии ” за да създава повече муниции за Украйна.

В понеделник американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в бе на изненадваща аудиенция в Киев, а по-късно се насочи към Полша, където ще се срещне с водачите на страни от Източния Фланг на НАТО.

Дойчев обаче се усъмни, че България ще взе участие в тези срещи. “Мисля, че при тази разкрачена позиция, която е непосредствено в услуга на режима на Путин, няма по какъв начин ние да имаме лицето да отидем ”, сподели той.

А ще има ли Китай роля в развоя на войната? Според специалиста по сигурност и защита Илия Налбантов, Китай имат двойствена позиция.

“Винаги гледат личния си интерес. Явно Китай ще продължи сегашната си политика и ще се преценява със Западния свят поради личните си стопански ползи ”, разяснява той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР