Как ще изглежда листата на БСП за евроизборите и защо

...
Как ще изглежда листата на БСП за евроизборите и защо
Коментари Харесай

Весела Лечева: В българския парламент ни заобикаля агония

Как ще наподобява листата на Българска социалистическа партия за евроизборите и за какво парламентарната група на партията реши да напусне Народното събрание в " Още от деня " разяснява Весела Лечева, заместник-председател на парламентарната група на социалистите.

" Много е необичайно, че фокусът на вниманието на всички е ориентиран точно към листата на Българска социалистическа партия. Никой не се интересува кой ще води листата на Движение за права и свободи да вземем за пример, листата на ГЕРБ. По-скоро ползата и фокусът на вниманието би трябвало да е българският парламент ", разяснява Лечева.
Тя дефинира като " мъка " обстановката в българския парламент.
" Пропиляването на време с калпавите закони, всеки ден да оборваш това, което си приел през вчерашния ден, би трябвало да е фокусът на вниманието ".
Весела Лечева съобщи, че процедурата по лъчение на листа за Европейските избори в Българска социалистическа партия е оповестена и включва конференции в страната.

На въпроса дали шумът към евроизборите не е опит да се заглушат проблеми вътре в партията, тя отговори:
" За нас най-важни са проблемите на българските жители, техният дневен ред. Дали ние като политици отговаряме на уговорките, които сме поели към тях ".
Решението на депутатите на Българска социалистическа партия да изоставен Народното събрание тя аргументира по този начин:
" Ние приложихме всички парламентарни механизми, с цел да осъществяваме нашата стратегия и нашите визии, въпросите, свързани с дневния ред на българските жители. Нищо от това не беше възприето. Ето за какво се наложи доста ясно и изрично да заявим нашата позиция, да бъде разбрана и забелязана от всички, от цялото българско общество, че подобен парламент е нездравословен и неполезен за българските жители. Той не е в услуга на българското законодателство ".
Целия диалог с Весела Лечева чуйте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР