Как ще функционират държавите и градовете в бъдеще? Това е

...
Как ще функционират държавите и градовете в бъдеще? Това е
Коментари Харесай

Как ще функционират „умните“ държави и градове в бъдещето?

Как ще действат страните и градовете в бъдеще? Това е главната тематика на тазгодишното издание на конференцията “Умна страна ” в Берлин. И отговорът е - свързване.

Град, изработен от Лего, може да бъде доста ефикасен. Влакът се движи в точния момент. Вятърните турбини създават чиста сила и, несъмнено, всичко е обвързвано. Истинските градове са много по-различни. Но тук, на конгреса “Умна страна ” в Берлин, хората мечтаят за градове, които са по-ефективни - може би по-скоро като тези от Лего.
В момента всяка секунда генерираме данни. Огромни данни. Но не ги използваме по подобаващ метод. Така че в бъдеще, в случай че имаме някаква умна платформа и сложим данните си в действително време - можем да използваме логаритъм с изкуствен интелект, с цел да решим какво би трябвало да създадем за идващите стъпки. 
Южен ли, инженер

Конференцията “Умна страна ” е водещият европейски конгрес за електронно ръководство, цифровизация на локалното самоуправление и градовете. Германската компания EineStadt, което значи един град, демонстрира своята система от чипове. Те наподобяват като кръгли значки и могат да бъдат прикрепени към всяка благосъстоятелност на локалната власт: като детски площадки, пейки и дървета. Когато чиновниците на общината ревизират обекта, да вземем за пример дали нищо не е счупено на детската площадка, те просто би трябвало да допрян смарт телефона си до значката, с цел да получат информация за него и да могат да изпратят бърз отчет.
Потребителите към този момент няма потребност безпределно да превъртат из приложението. Те би трябвало единствено да допрян чипа и непосредствено изниква дърво, детска площадка или играчка.
Майкъл Лоудс, изп. шеф на EINESTADT

Компанията от Аугсбург в Германия към този момент работи по пилотен план в дребен немски град и се надяват концепцията да се разрастне в по-големите обитаеми места. Концепцията е, че обществеността би трябвало да може елементарно да алармира за развалена техника.

В допълнение към вътрешното прилагане, жителите ще могат да имат своята роля в системата. Чрез своя смарт телефон те ще могат непосредствено да алармират за неработеща улична лампа.

Компанията от Щутгард Вилактис е намерила метод да проучва пътищата. Една камара се закача за колата и до момента в който си шофирате камерата снима пътната настика и следи за повреди. Според Вилактис това е доста по-бърз метод да се ремонтират пътищата, вместо някой от общината да подписва и написа документи.
На всеки четири метра камерата прави фотография и по този начин се проучва пътя за дупки, пукнатини и повреди в настилката. Тези повреди се разказват и по този начин, когато имаме разбора, може доста по-лесно да се сформира проект за ремонт.
Бастиан Розато, PR на Вилактис

Друга компания от Берлин – Urban Energy са създали система, която се споделя „ Нулев Въглерод “. Чрез нея фирмите могат доста елементарно да калкулират въглеродния си отпечатък.
Много компании желаят да работят. Това е отлично, тъй като може да се направи доста. Една компания може да стане въглеродно неутрална единствено за няколко години. Разбира се тук става въпрос за вложения и какъв брой пари могат да се дадат. Но е доста значимо да се направи първата крачка и да се види от кое място идват излъчванията.
Мартин Ломан, продуктов управител

Самата система може да проучва компанията и да уточни с акуратност кое тъкмо води до максимален въглероден отпечатък. След това може да се сформира проект за по-ниски излъчвания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР