Как се внедрява ТОЛ-системата в условията на пандемия и какви

...
Как се внедрява ТОЛ-системата в условията на пандемия и какви
Коментари Харесай

Олег Асенов: АПИ има задължение, да бъдат преустановени т. нар. контроли и забрани в уикенда

Как се внедрява ТОЛ-системата в изискванията на пандемия и какви са ограниченията, които се вземат в тази посока във връзка с автомобилния превоз. Темата разяснява в предаването „ Седмицата” по Дарик радио членът на УС на АПИ Олег Асенов.

„ Зелените коридори, Европейска комисия с нейно известие откри така наречен зелени коридори, като част от трансевропейската транспортна мрежа. Националният проект беше признат на 26 март и там АПИ има задължения, от позиция на определяне на така наречен отмереност и пропускателна дарба на тези коридори, от позиция на това, че по тези коридори, според националния проект, който включва 25 ограничения, АПИ има обвързване, да бъдат прекратени така наречен контроли и забрани в уикенда, специфични секторни забрани за придвижване на ППС, паркингите, които са в границите на тези коридори.

Тези забрани краткотрайно, за действието на изключителните ограничения отпадат, за да се откри точна тази отмереност на трафика, която е един от главните цели, заложени в известието на Европейска комисия и респективно в нашия народен план”, разясни Асенов.

Той разяснява и въпроса, дали би трябвало да се отсрочи за времето на изключителното състояние пазаруването на винетки, откакто в този момент не може да се пътува обикновено.

Асенов сподели че правата на тези, които пътуват сред градовете, с цел да работят не са лимитирани, а другите са тези, които пътуват от дребните население места до регионалните градове, тъй че неговото мнение е, че здравият разсъдък би трябвало да надделее при вземането на решение.

„ А има и изключителна административна тежест, която също би трябвало да се вземе под внимание”, сподели още Олег Асенов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР