Как се свалят 139 кг за две години? Главен герой

...
Как се свалят 139 кг за две години? Главен герой
Коментари Харесай

140 килограма разлика! История за един нов живот

Как се смъкват 139 кг за две години? Главен воин в историята 31-годишният Стоян Терзийски от Благоевград. Преди две години той тежи умопомрачителните 230 кг. Потиснат от зависимости, обиди и безчет неудобства, Стоян съумява да отслабне фрапантно и през днешния ден тежи единствено 90 кг.

Мъжът споделя намерено, умерено и със самооценка историята на наднорменото си тегло. Детството му минава в оскъдно семейство, в което единственото значимо било да има нещо на масата - каквото и да е. Така се формирали ранните привички на Стоян да яде нездравословно. Битката с килограмите за него обаче стартира, когато в границите на шест месеца губи родителите си.

" Тогава в резултат на изживения стрес започнах да се тъпча. Никога не съм ял поради това, че съм бил гладен. Просто замествах тяхната липса с храна ", споделя Стоян.

При него апетитът идвал с яденето, без прекъсване, по през целия ден. По подигравка на ориста мъжът работел в огромен хранителен магазин, където всичко му било на разположение и той не подбирал. Нямало рафт, непокътнат от него. Взимал и хапвал от всичко по малко. 

" С кафето изяждах два броя тестени закуски, изяждах и две-три вафли по-късно. На обяд изяждах половин или цялостен самун с кг кренвирши с кутийка майонеза. След обяд продължавах. Вечерях кг и половина пържени картофи, същото количество месо. Задължително сладко по-късно ", споделя Стоян Терзийски.

Изчислява, че дневно е изяждал към 5-6 кг храна. Така тъпченето направило от Стоян двойно по-голям човек, само че с половин живот. Той спрял да се движи, все по-трудно се справял у дома, а единственото, което правил, било щедро д
Повечето килограми разболяват Стоян. Рязко стартира да подвига кръвно, само че лекарите не съумяват да открият с какъв брой, тъй като апаратът не може да обгърне ръката му. Срива се и душевен. 230-те му кг стават мотив за доста обиди и насмешки. Един ден обаче Стоян осъзнава, че му е нужна смяна и стартира да гладува. Сваля 50 кг, само че за малко. Разбира, че с апетит няма да стане и стартира строга диета. Спира да яде тестени произведения, сладко, ориз, картофи. Повече от две години не поставя нищо такова в устата си.

Днес на всички места Стоян среща хора с наднормено тегло. Чувства ги по някакъв метод близки, само че не ги оправдава. След тежката борба със себе си и килограмите мъжът има вяра, че всичко хубаво в живота му занапред следва.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР