Как се справят лечебните заведения у нас в условия COVID-19

...
Как се справят лечебните заведения у нас в условия COVID-19
Коментари Харесай

Как се справят болниците в условия на COVID-19?

Как се оправят лечебните заведения у нас в условия COVID-19 на фона на растежа на заболелите и контрола от страна на държвата?
39 са новите случаи на ковид в Търговище, да вземем за пример. С това общият брой на инфектираните в региона доближи 469. „ В Инфекциозно поделение сега има 19 заболели, а във второ вътрешно, което е за лекуване на COVID-19, са настанени 31 пациенти. Имаме потенциал за още 10. От чисто здравна позиция не е редно тези заболели да бъдат по доста в стая. Засега пациентите в едно помещение са по двама, само че в случай че обстановката наложи, ще станат повече ”. Това изясни шефът на регионалната болница в Търговище доктор Иван Светулков в ефира на.
 Близо 1 000 инфектирани с ковид за денонощие, дейните случаи надвишиха 10 000 Близо 1 000 инфектирани с ковид за денонощие, дейните случаи надвишиха 10 000
Броят на новите случаи на ковид още веднъж доближи рекордни стойности, като за следващ път означи растеж като безусловно число, само че ле...
Директорът на здравното заведение уточни, че евентуално през днешния ден ще стартира да действа още едно поделение за банкет на инфектирани пациенти. „ То ще има ролята на триажно поделение, където ще престояват пациенти с клинична картина, само че с необоснован PCR тест. То ще разполага с 12 кревати ”, допъли Светулков. 

Остане ли благоеградската болница без места за пациенти с, има възможност инфектираните да бъдат пренасочвани към лечебното заведение в Разлог. Такива хрумвания се появиха през вчерашния ден. Лечебното заведение в Гоце Делчев пък получи 10 нови кревати. 
Според шефа на РЗИ – Разлог доктор Татяна Джупанова няма съображение за терзание в града. „ Има задоволително кревати, с цел да се одобряват нови заболели. Дали ще идват пациенти от Гоце Делчев, или Благоевград, зависи от управлението на болничното заведение. Принципно е допустимо ”, разгласи Джупанова.
 Австрия вкарва нови ограничения за идващите от 16 области в България Австрия вкарва нови ограничения за идващите от 16 области в България
Министерството на европейските и интернационалните въпроси на Австрия ни уведоми с нота, че страната вкарва ограничения за идващите от 16 о...
Тя заяви, че обстановката в Разлог е спокойна, а дневно има към 3-4 новозаразени. „ С тези темпове бихме се справили, в случай че има напор на пациенти ”, добави Джупанова.
Болницата в Лом е една от двете в област Монтана, която приема пациенти с COVID-19. Заразени там обаче се настаняват и от Видин. „ Имаме настанени 6 пациенти. Днес чакаме следващата вълна от заболели, които ще бъдат евентуално от Лом и Монтана. Капацитетът ни е 15 кревати. Имаме и триажно поделение. За инфектираните се грижим двама лекари, сестрите са седем, от тях има заболели ”, сподели от своя страна доктор Емил Георгиев.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР