Как се снимат кралски особи, какви са мерките за сигурност

...
Как се снимат кралски особи, какви са мерките за сигурност
Коментари Харесай

Как се снимат кралски особи?


Как се снимат кралски особи, какви са ограниченията за сигурност и по какъв начин се улавя верния миг, когато индивидът насреща не театралничи?

Кралските особи рядко театралничат, по тази причина би трябвало да уловиш момента, споделя фотографът Цветан Лиловски. Той работи като сътрудник на „ Булфото “ в Лондон и е отразявал десетки събития с кралското семейство. Срещаме се във Враца, където е единствено за няколко дни.



„ Има ограничавания на напредване, претършуване. За да снимаш професионално кралско събитие, би трябвало да имаш акредитация. Аз имам привилегията да бъда и член на Foreign press association и това ми дава достъп до тези събития, несъмнено не до всички. На едно събитие, при доста огромна отдалеченост, направих фотография на кралицата, на която се вижда скъсаната ѝ ръкавичка. Това не може да се улови от фен “, споделя той.

Фотографът споделя, че през днешния ден всеки с мобилен телефон може да бъде кореспондент, само че професионализмът и опитът си споделят думата за крайния резултат. И въпреки всичко - от време на време положителният кадър е шанс - фотоапаратът да е подръка в точното време на точното място. Преди дни е запечатал и някои от първите моменти на Чарлз III като крал.



„ По принцип кралските особи не театралничат, те просто минават - с карета, с автомобил или пешком. Трябва да си задоволително бърз или умел, с цел да направиш цялостния кадър. Имах щастието да фотографирам Чарлз III на излизане от Сейнт Джеймс парк, откакто беше разгласен за крал и имах тъкмо три секунди, с цел да направя нещо. Имах щастието да направя няколко фрагмента, тъй че положителната оптика, положителните фотоапарати са позитивни за такова нещо “, споделя Лиловски.

През 2003 година принцът на Уелс идва на двудневно публично посещаване в България по покана на президента Георги Първанов. В столицата взе участие в огромен бизнес конгрес. Там е и фотографът Евгени Димитров.



„ На мен се падна достойнството да запиша речта на Чарлз. За мен и за доста други хора беше събитие да забележим същински принц. Все отново, хората от моето потомство бяха виждали единствено гостуващи руски приятели до тогава “, споделя той.

Димитров не си спомня съвсем нищо от речта на тогавашния принц, а през днешния ден към този момент крал Чарлз, тъй като от самото начало е бил съсредоточен в нещо друго, по-близо да работата му - фрагментът.



„ За мен като новак кореспондент беше занимателно да пипвам някои от жестовете му - бяха непринудени. Как може един принц да си чопли пръстите или да чегърта нещо от стола, само че в последна сметка събитието беше хубаво, остана в историята. Ние чакахме нещо доста официално, напомпано и надуто, както се допуска по някакъв протокол, а той се оказа много спокоен, земен човем. Интересно беше да му видиш пръстите. Доколкото разбрах по-късно, той се занимава със домашно земеделие и си копае нещо. Те са тъкмо ръце на земеделец неговите ръце. Странно за един принц. Той си човъркаше ноктите от самото начало, изглеждаше прелестен и естествен човек “, спомня си Евгени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР