Как се случват нещата в българската икономика и в българския

...
Как се случват нещата в българската икономика и в българския
Коментари Харесай

Основателят на Българската стартъп асоциация: В България на големи работодатели не им пука за служителите

Как се случват нещата в българската стопанска система и в българския бизнес? Според основателя и ръководещ Българската стартъп асоциация Добромир Иванов по два метода - верен и погрешен.
Констатацията на господин Иванов е, че за жалост постоянно в България даже огромни работодатели не работят вярно. Какво значи това - значително всичко в бизнеса ти зависи зависи от това какви връзки имаш, по какъв начин си съумял да се нагодиш през годините в някакви кръгове, а не от качеството на продукта и още по-малко от човешкия запас. Тези компании, не поставят никакво изпитание да развиват фрагментите си и не им пука за тях, което продължава години наред и това е доста отблъскващо за младежите, тъй като виждат по какъв начин е в чужбина, по какъв начин е по филмите, показа той пред Actualno.com.
Иванов не пропусна да даде и образец по какъв начин елементарно може да бъде показана хем грижа за чиновниците, хем и това да помогне на дадена компания - посредством инструмента Stock Option Pool. Става въпрос за това чиновниците в дадена компания да получават дял от нея и бъдещия ѝ триумф, в случай че компанията не може да им заплати мигновено в брой желаното заплащане за уменията и опита им. В Съединени американски щати това е обичайната просвета - борим се законодателно това да бъде променено в България, посредством промени в Търговския закон, акцентира Иванов. Той уточни, че практиката не е доста разпорстранена и в Европа, заради другите данъчни законодателства и надлежно другата тежест на данъчно облагане, само че посредством тази процедура се демонстрира и доверие към даден чиновник – с цел да има тласък да се развива и в същото време това да развива компанията.
Иванов предизвести и, че настоящето потомство на по-млади работещи в България няма лукса да отстъпва и би трябвало да свърши избран вид работа, с цел да оцелее и стопанската система – изключително поради демографската обстановка. Хубаво е да отидеш на Запад, да видиш и научиш какво и по какъв начин се прави, да попиеш избрана просвета на правене на нещата, акцентира той. " Виждам го при хората, които малко най-малко са отишли да видят по какъв начин се вършат нещата по другия метод – по-късно, когато си тук, почваш да си доста по-полезен за страната ни ", сподели Иванов.
Какво вижда той във връзка с образованието, връзката му с бизнеса и държавната политика за бранша - научете в Expert.bg!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР