Как се приготвя най-вкусната рибена чорба, каква е тайната, която

...
Как се приготвя най-вкусната рибена чорба, каква е тайната, която
Коментари Харесай

Кулинарни шедьоври на фестивал в Бургас: 14 вида риба за най-вкусната чорба

Как се подготвя най-вкусната рибена супа, каква е тайната, която трансформира скумрията в кулинарен шедьовър и супи от 14 типа риба, същинско наслаждение за небцето- Това даде на поданици и посетители на Бургас Фестивалът на рибата, който се организира през септември за трета поредна година. Посетителите имаха опция да се насладят на безчет изкушения от морски и сладководни риби, а в спортна част се включиха майстори- готвачи, риболовци и запалянковци.

" Има майстори, които вършат чорбите с 13-14 типа риби. А други, тайничко поставят щипка шафран поставя в супата. И не споделят на никой. Всеки си има своя загадка фалшификация и си я пази “, споделя Венко Горчев.

Месото от разнообразни риби, споделят кулинарите, прави усета доста по-богат.

„ Рибената супа би трябвало да е бистра, рибата не трябва да се преварява, зеленчукът пък би трябвало да е нарязан с техника и вярно подготвен, с цел да е хрупкав. Най-важното е да има баланс във всичко “, споделя началник Реджеп. А съгласно Коцето Калки, който също бе измежду голямото голям брой, което се стече на фестивала, най-вкусни са късните есенни риби.

За изтънчените усети на ценителите, уредниците предоставиха на гостите и ревю на виновност от български мазета и топ европейски марки. Тостите се любуваха на бели виновност с мирис на бяла праскова, ябълка и бяло грозде.

Важни препоръки получиха и посетителите - хубавото вино се оценя освен по усет, само че и по цвят и мирис.. И подсетиха че виното не би трябвало да се употребява разредено с бучка лед, само че наложително с подобаваща температура.

„ При белите виновност търсим сламено жълт цвят със златисти отенъци или зеленикави. Следва допир с обонянието. А всичките сортове бели виновност имат препратки към флоралност и плодовост. Търсим полски цветя, аромати на сено, довери сомелиерът Димитър Кузмов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР