Как се отнасят лекарите към бъдещите майки? Темата излезе отново

...
Как се отнасят лекарите към бъдещите майки? Темата излезе отново
Коментари Харесай

Бащата на починалата родилка разказа как лекарите като мишки се крили, докато тя умирала

Как се отнасят лекарите към бъдещите майки? Темата излезе още веднъж на дневен ред след гибелта на 33-годишната родилка Ренета Томова в сливенската болница.

Случаят потресе безусловно цялата страна. Майки се сплотиха в обществените мрежи към концепцията за законови промени и за преустановяване на практиката на някои лекари да реализират раждане посредством натискане на корема.

Снощи пред болничното заведение в Сливен измежду протестиращите с изключение на близки на Рени, имаше и дами претърпели същото от екипа, израждал младата жена, заяви кореспондент на Нова телевизия в утринния блок „ Здравей, България “.

Близките на умрялата Рени настояват, че става дума за лекарска неточност и ще изискат аутопсията й да бъде осъществена от правосъден доктор отвън Сливен. Опасяват се, че казусът ще бъде потулен.

„ Отиде с наслада да ражда, с усмивка. След това станаха някакви проблеми при раждането. Каза ми, че 15 индивида са израждали едно дете”, споделя майката на Ренета.

„ Тя самата ми показа, че са я натискали с лакти и са и скачали от горната страна. Аз не съм здравно лице. Каза внезапно аз не слушам, не слушам и аз потеглих да диря докторите, които се криеха като мишки”, описа бащата.

Родителите са безапелационни, че бременността на Рени е минала безусловно леко и безпроблемно.

„ Ние не сме лекари, по тази причина се доверихме на лекари. Две деца съм раждала и знам какво е “, сподели майката.



Непосредствено след раждането младата жена се оплакала и на една от най-хубавите си приятелки.

„ Каза, че се усеща като премазана от ТИР. Каза, че е било варварско. Изреждали са се лекари да й натискат корема. Че се е коментирало секцио, което не е направено. В последна сметка са го извадили с форцепс”, споделя Надя Дренска.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР