Как се лекува коронавирус - парацетамол от 1000 милиграма не

...
Как се лекува коронавирус - парацетамол от 1000 милиграма не
Коментари Харесай

Какво представлява коронавирусът и как се лекува – опитът на ВМА

Как се лекува ковид - парацетамол от 1000 мг не повече от три пъти дневно при температура. Това беше посочено като основа на домашното лекуване от ковид от генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, който приказва дружно с ръководителя катедра " Инфекциозни заболявания " доцент Георги Попов.
По наблюдения на ВМА, приблизително инкубационният интервал на заболяването е 4 дни, само че диапазонът е от 2 до 9 дни. Температурата се покачва постепенно – към 37,8 градуса, по-късно стига до 38,5-38,6 градуса.
Друг признак – суха кашлица, продължаваща дълго време (10 – 14 дни), като тя е описвана като нетърпима. Болки и раздразнение в гърлото, задръстване на носа и секреция, които обаче се лекуват елементарно. 45% от болните са със зной – все едно някой ти е стъпил на гърдите.
Прави ни усещане главоболието – 25% от болните във ВМА споделят за подобен признак, изясни Попов. При заболели над 50-години има покачване на кръвното.
3% от приетите в болница във ВМА заболели имат загуба на аромат и усет, само че в комуна с 11 дами и 1 дете, които са на домашно лекуване, има 90% изгубили чувство за аромат и усет.
При съществени пневмонии антибиотиците оказват помощ, има и потребление на кортикостероиди в някои случаи, зависи от самостоятелната картина. В лекуването се употребява и хидроксихлорокин - лекарството, което ползваше и Кирил Домусчиев.
Когато сатурацията падне под 93%, към този момент следва интензивно и нападателно лекуване с медикаменти. При нападателно развиване, десетият ден е основен - тогава се стига до сериозна обстановка.
Засега специалистите от ВМА не считат, че ще имаш затруднения, откакто си излекуван от ковид.
Картината във ВМА
Ръководителят на инфекциозното поделение на ВМА доцент Георги Попов разясни, че от ВМА са изписани 14 души, 10 са безусловно оздравели, с доказани проби. Четирима обаче имат вирус в носоглътката, за дълготрайно време.
Освен това, следените у дома хора. „ Прави усещане, че визира хора с добър обществен статус ”, сподели Попов и добави, че 4 души са били приети в болница след това. Изпращат се и доброволци и екипи, които преглеждат на място.
Във ВМА има 3 случаи, които са били доста тежки, само че не е позволено те да влязат в положение, което да докара до интубация. Това е станало с нападателна лекарствена терапия. При интубация шансът да починеш е 86%, стана ясно от думите на Попов. А Мутафчийски изясни, че една жена, работеща в ИСУЛ, е била екстубирана и към този момент е по този начин от 1 седмица, като нещата са оптимистични.
Що се отнася до тестването на медици, във ВМА има протокол за проби на всяка седмица. А Мутафчийски описа, че негов сътрудник от Бостън му е разказал, че медиците там трябвало да си носят маски в пликче, с цел да ги употребяват отново.
Още: " Нов смъртен случай поради ковид, към този момент доказани са 477 "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР