Как се изгражда бизнес империя за милиони почти от нищото?

...
Как се изгражда бизнес империя за милиони почти от нищото?
Коментари Харесай

Сара Блейкли: Дързост и красота, плюс секси чувство за хумор

Как се построява бизнес империя за милиони съвсем от нищото? Ако попитате американката Сара Блейкли, тя ще ви отговори: с едни ножици и едни спестени 5000 $. А, да, и с желанието й да има съблазнително дупе под панталоните. Всъщност последното е същинският й претекст.

Историята й е повече от занимателна, тя е забавно-поучителна. На 25 години Сара работи в компания за офис техника във Флорида, Съединени американски щати, и продава факс машини от врата до врата. Принудена да работи с панталон в жегите поради условието на компанията, тя търси метод да бъде и изрядна, и секси по едно и също време. С една ножица отрязва долната част на тъничък транспарантен чеп, който стяга фигурата й, и обува върху него бял панталон, под който не се обрисуват към този момент шевовете на бельото, нито издайническите закръглености. И по този начин се ражда концепцията й да направи особено оформящо безшевно долни дрехи за дами като нея – дами в действителни граници.

Сара не е цялостна, по-скоро е пълнокръвна дама и корав съперник на изтощителните диети и тренировките. В щата Джорджия, където е родена, няма дами специалистки по патентно право. Сара е желала да стане юрист като татко си, само че е прекъснала учението си, работила е в Уолт Дисни и даже е била стендъп комедиант (майка й е художник). За да патентова изобретението си, е трябвало да даде на юрист сред 3000 и 5000 $ единствено с цел да оформи молбата й. Затова Сара сама написа поръчката за патент, преписвайки един документ на Barnes&Noble, комерсиална компания с 600 обекта.

И по този начин, Сара потегля да продава своето суперсекси долни дрехи. Прави си среща с огромните търговски вериги, само че постоянно се сблъсква с въпроса кой стои зад вас, в смисъл – кой ви финансира. Още повече че хората, с които се среща, са мъже, а на тях мъчно може да се изясни смисълът на това да носят нещо под панталоните си, което прави дупето секси. Първият, който й се доверява, е една в началото скептична към продукта дама. Тя е търговец от Далас в влиятелната американска верига Neiman Marcus. Сара лети до такава степен с предварителната спогодба, че има единствено 10 минути да показа „ стоката “ си. Сблъскала се с следващия вежлив отвод, Сара я завлича в тоалетната и там образно показва вълшебните свойства на бельото. Блейкли е непоколебимо уверена в качествата му. Нали към този момент е тествала своя първообраз върху приятелките си и самоотвержената си майка! Сблъсквайки се с такава смелост и хубост, дамата от Neiman Marcus поръчва първите 3000 бройки.

Сара назовава дребната си компания Spanx, тъй като желае да има в името звука К. „ Нали Кока-Кола и Кодак са две суперуспешни компании, а в името си имат К. И по тази причина взех решение да имам и аз тази писмен знак за шанс. “ Още повече че spanx (спанкс) значи пошляпване, а е прелестно да свържеш тази дума със секси дупе. Нейни другари комедианти я твърдят, че в случай че желае да разсмее публиката, би трябвало постоянно да употребява звука К. И тя влага нови 150 $ в придобиване на името като нейна лична марка.

Източник: eva.bg
Снимка: Spanx press office
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР