Как се е зародил животът на планетата? Това е въпрос,

...
Как се е зародил животът на планетата? Това е въпрос,
Коментари Харесай

Как се е зародил животът на нашата планета

Как се е зародил животът на планетата? Това е въпрос, трогателен всеки човешки разум. Въпрос, който не дава мира на нито една човешка цивилизация. И който има своето друго пояснение в другите общества.

Но какво споделя науката през днешния ден за живота на планетата Земя?

Земята е почти на 4, 5 милиарда години, което е една трета от възрастта на Вселената. Всичко стартира с една мъгливост от междузвезден галактически прахуляк. Тя се трансформира в диск, чийто център е Слънцето и в тази орбита стартират да се оформят планети в продължение на 10 милиона години.

Земята е към този момент изстинала след конфликта си с млада протопланета и стартира да оформя твърда кора. Постоянното прекосяване на комети и падащите астероиди я доставят с вода и по този начин се основават първите океани.

Водната пара и активността на вулканите образуват атмосферата.

От химичните реакции в нея се основават органични молекули и това поставя началото на еволюцията. Първо се появяват едноклетъчните организми, по-късно многоклетъчните. По-късно с помощта на процеса на фотосинтеза се основава озоновия пласт.

 Космос

Според друга доктрина животът на планетата Земя въобще не е зародил тук. Пренесен е от отломка от друга планета, която се е разрушила в атмосферата ни. Специалистите показват, че от Марс да вземем за пример непрестанно се откъсват сходни парчета, а част от тях падат точно на Земята.

При съществуване на колония от бактерии на сходен скален пай и оцеляването им във вакуума на Космоса, изцяло е допустимо развиването на първите живи форми да е станало при разбиването на такава отломка на Земята.

Трета доктрина показва, че е изцяло допустимо животът да се е зародил надълбоко под лека. Някои учени от НАСА считат, че защото преди три милиарда години планетата ни е била покрита с пълен лед, точно той е съхранил първите форми на живот от лъчението на слънцето.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР