Как са разпределени между кандидатите на балотажа за избор на

...
Как са разпределени между кандидатите на балотажа за избор на
Коментари Харесай

Откъде дойдоха гласовете за Коцев и Портних на втори тур?

Как са разпределени сред претендентите на балотажа за избор на кмет във Варна гласовете от отпадналите участници в конкуренцията на първи тур. Това демонстрират данни от екзит пол на Център за публични и политически проучвания Gallup international.

2/3 от гласовете на втори тур за Благомир Коцев са тези, които са изразени в негова поддръжка и на първи тур. Останалата част са разпределени гласове от гласоподавателите, подкрепили към този момент отпаднали участници от конкуренцията на първи тур.

Голяма част от поддръжката за Иван Портних (80%) на втори тур идва от гласоподаватели, дали своят вот за него и на първи тур. Останалата 1/5 от гласовете в негова поддръжка са прелели от отпаднали претенденти.

За Коцев спомагателна поддръжка е пристигнала главно от гласоподавателите на Христо Димитров, Коста Стоянов, Павел Раличков. Близо една десета от вота за Благомир Коцев идва от „ Алтернативата на жителите “, а други няколко % – от Земеделския съюз „ Александър Стамболийски “. Това са общо към няколко хиляди гласа, показват от Gallup international.

За Портних преливане на гласове има, само че в доста по-малка степен и то е от гласоподавателите на Коста Стоянов, Ивайло Костадинов, Павел Раличков и Христо Димитров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР