Как реагирате на проблемите в живота? Дали с всеки нов

...
Как реагирате на проблемите в живота? Дали с всеки нов
Коментари Харесай

Поучителна притча за трудностите в живота

Как реагирате на проблемите в живота? Дали с всеки нов проблем ставате по-огорчени, или просто не допускате злополуката да ви унищожи духа?

Една вдъхновяваща вирусна история, която се популяризира в интернет ще ви покаже по какъв начин би трябвало да се справите с всички трудности, които животът ви слага на пътя.

Една млада жена отишла при баба си и ѝ разказала за своя живот и за това какъв брой ѝ е мъчно. Съпругът ѝ изневерил и била доста разочарована. Не знаела по какъв начин ще оцелее всичко това и желала да се откаже от всичко. Била изтощена от борби.

Струвало ѝ се, че в живота ѝ, незабавно откакто реши някакъв проблем, се появява нов. Баба ѝ я отвела в кухнята. Взела три съда с вода и ги поставила на печката.

В първия поставила моркови, във втория яйца, а в третия смляно кафе.

Оставила ги на печката, до момента в който не заврели. След двадесет минути изключила печката.

 Thinkstock

Изсипала морковите, яйцата и кафето от съдовете и сервирала. Обърнала се към внучка си и попитала: „ Какво виждаш? “. „ Моркови, яйца и кафе “, дала отговор внучката.

Тогава баба ѝ споделила да се допре моркова. Внучката го направила и отвърнала, че е мек.

Бабата поискала да вземе яйцето и да го счупи. Когато внучката отделила черупката, извадила твърдосвареното яйце.
 Добра вест за всички фенове на комбинацията от кола и кафе Edna предлага Добра вест за всички фенове на комбинацията от кола и кафе
В последна сметка, бабата поискала да изпие глътка кафе. Внучката се усмихнала, когато усетила неговия богат мирис.

Тогава внучката я попитала: Какво значи всичко това?

Баба ѝ обяснила, че всяко от тези неща е било изправено пред едно и също „ злополучие “ – вряща вода. Но всяко от тях е реагирало друго.

Морковът във водата влезнал корав и „ неотстъпчив “, а откакто бил подложен на врялата вода, омекнал и станал слаб.

Яйцето било нежно, неговата тънка черупка била отбрана на течната сърцевина, само че след престоя си в врялата вода, вътре станало твърдо.

Въпреки това, с кафето се случило нещо неповторимо.

 Thinkstock

Точно по време на готвенето,то трансформирало водата. „ Какво си ти? Когато казусът почука на твоята врата, по какъв начин реагираш? Дали си морков, яйце или кафе? " попитала бабата внучката.

Помислете за това. Какво сте вие?

Като морков, който видимо е мощен, само че се сблъсквате с болката и ставате меки и губите своята мощ?

Като яйцето, което се трансформира поради топлината? Дали след някакъв проблем ставате груби и безпомощни? Отвън изглеждате твърди, само че от вътрешната страна сте огорчени и имате твърдо сърце?

Или сте като кафето? Кафето трансформирало водата, която му донесла болежка. Когато водата стане гореща, кафето изпуска аромат и усет.

 Thinkstock

Ако сте като кафето, когато нещата ще станат най-лоши, вие ставате по-добри и измененията обстановката към себе си. Когато болката е най-тежка и казусът е най-лош, дали се издигате на ново равнище?

Щастливите хора не би трябвало да значи, че са имали най-хубавото от всичко, те просто са създали най-хубавото от всичко, което им е било обещано. Блестящото бъдеще постоянно се базира на забравеното минало и не можете да отидете напред в живота, в случай че зад себе си не оставите всички неуспехи и болки.

 Thinkstock

Когато сте се родили, вие сте плакали, а всички към вас са се радвали.

Живейте си живота, тъй че в последна сметка вие ще бъдете този, който се смее, а всички към вас ще плачат. Нека всички в живота да бъдем като кафето.

* * *

Прочетете още:

Притча за посоката и резултатите в живота

Притча: На човек му би трябвало не доста... би трябвало му задоволително

Притча: Винаги имаш два избора

Притча: "Защо плачат дамите? "
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР