Как реагират румънската брегова охрана и граничните власти при прихващане

...
Как реагират румънската брегова охрана и граничните власти при прихващане
Коментари Харесай

Цветанов и вътрешната комисия наблюдават акция за мигранти в залива на Констанца

Как реагират румънската брегова защита и граничните управляващи при прихващане в системата " SCOMAR " на незнаен кораб, видяха онлайн ръководителят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и членовете на комисията при визитата си в Румъния.

Учението бе извършено в залива на Констанца. Вътрешната комисия е на двудневно посещаване по покана на сътрудниците си от румънския парламент.

Цветанов и българските депутати следиха демонстрацията от борда на кораба " Стефан Велики ". След сигнала за неидентифициран кораб бе изпратен катер, който да направи проучвателна обиколка. Междувременно в командния пункт се получи информация от турските гранични управляващи, че на борда на корабчето е допустимо да има терористи.

От " Стефан Велики " бе спусната специфична лодка с подготвен екип. От прихванатия кора обаче бе изработен опит за бягство с надуваема лодка. Втори спецекип залови беглеца и го транспортира до борда на " Стефан Велики ". Там той бе претърсен по всички интернационалните правила.

Междувременно акцията продължи със задържане и обезвреждане на други двама мъже, както и със спасяването на незаконни мигранти, открити на борда на неидентифицирания кораб.

Организаторите на учението прецизираха, че в такива случаи мигрантите се третират като бедстващи, на които първо би трябвало да бъде оказана помощ, като предпочитано се обръща внимание на бременни, деца и заболели.

Цветанов изгледа учението в компанията на Дорел Капрар, ръководител на комисията по вътрешна сигурност и защита на румънския парламент.

В рамките на визитата бяха извършени серия срещи с представители на Народното събрание, с министъра на вътрешните работи на Румъния и на граничните управляващи.

По време на всички диалози бе изтъкнато, че България и Румъния са изпълнили всички условия за влизане в Шенген и не би трябвало да има спънки за тяхното присъединение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР