Как работи внесеният от лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин

...
Как работи внесеният от лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин
Коментари Харесай

Как работи вотът на недоверие на Корбин срещу Мей?

Как работи импортираният от водача на Лейбъристката партия Джереми Корбин избор на съмнение против държавното управление на премиера на Англия Тереза Мей?

За първи път процедурата ще се организира в сходство с ситуациите във Fixed-term Parliaments Act (Законът за срочните парламенти) от 2011 година, който е прокаран от съдружното ръководство на Дейвид Камерън. Според закона парламентарните избори би трябвало да се организират на всеки пет години, започвайки от 2015 година Но избор на съмнение може да докара до предварителни избори.

 Звучен пестник! Отхвърлиха договорката на Тереза Мей за Брекзит Обновена
Звучен пестник! Отхвърлиха договорката на Тереза Мей за Брекзит

Интригата към развода с Брюксел се заплита

Корбин ще внесе предлагането като водач на опозицията и ще открие дебата, плануван за през днешния ден следобяд. След това Мей ще приказва от името на държавното управление. Процедурата ще приключи с гласоподаване в 19,00 часа (21,00 часа българско време) локално време.

Ако държавното управление завоюва, няма да има предварителни избори и министрите ще продължат да извършват отговорностите си.

Ако държавното управление изгуби вота, в закона е маркирано, че би трябвало да бъдат проведени " предварителни " избори, в случай че държавното управление не си върне доверието в Камарата на общините с избор на доверие в границите на 14 дни.

 Рискът от Брекзит без договорка в никакъв случай не е бил по-голям
Рискът от Брекзит без договорка в никакъв случай не е бил по-голям

Това разгласи основният договарящ на Европейския съюз

По време на двуседмичния интервал няма открит от закона предел за броя на гласуванията на доверие в законодателния орган. През този интервал опозицията може да се опита да образува съюзи в долната камара , с цел да покаже, че те са партията, която е спечелила доверието на Камарата на общините и затова би трябвало да получи опция за образуване на държавно управление.

 Как ще отговори Европейски Съюз на неуспеха на договорката за Брекзит?
Как ще отговори Европейски Съюз на неуспеха на договорката за Брекзит?

Европейски Съюз няма ни минимум желание да предоговаря договорката

С опита си Корбин желае да провокира предварителни избори.

Вчера Демократичната юнионистка партия и евроскептичните тори оповестиха, че ще поддържат държавното управление на Тереза Мей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР