Как работи схемата на телефонните измамници? Защо хората се подвеждат?

...
Как работи схемата на телефонните измамници? Защо хората се подвеждат?
Коментари Харесай

Телефонните измами: Защо хората се подвеждат?

Как работи схемата на телефонните измамници? Защо хората се подвеждат? Какви са наказванията за измамниците? Вижте коментар по тези тематики в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия с доктор Пламен Димитров и Тихомир Безлов, Център за проучване на демокрацията.

Ветово е началото на този модел с измамите, е безапелационен Тихомир Безлов. Преди телефонните е имало различен тип измами. В няколко такива градове работят тези схеми - Ветово, Горна Оряховица, Павликени, Левски. Безлов твърди, че по мнения на проверяващи, всичко е тръгнало от Ветово.

Преди десетина години цялата група е била към 1000 -1200 индивида, в този момент се твърди, че работят към 200.

Според доктор Пламен Димитров в целия свят има този тип лъжливи практики. Този сюжет работи посредством логиката на психиката - наличие, основаване на обстановка, в която се потапяш в следена от измамника действителност и губиш самоконтрол.

" Обикновено хората са предразположени. Психиката, както и тялото имат имунна система, която е отслабена. Самотата, страха - хората, които се усещат неуверени, попадат в този сюжет. И то най-често по какъв начин - посредством престижа или страха, че някой е потърпевш ", сподели още доктор Димитров.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР