Как признаването на дипломите от един от най-старите и престижни

...
Как признаването на дипломите от един от най-старите и престижни
Коментари Харесай

Как признаването на дипломите от Сорбоната се оказва проблем?

Как признаването на дипломите от един от най-старите и влиятелни университети в Европа - Сорбоната - се оказа проблем? Зрители на Българска национална телевизия алармираха за административни неуредици, с които са се сблъскали, откакто са приключили образованието си в Париж.

Завършили магистратурата си в Париж, с желанието да се върнат в България, и го създали. С вярата бързо да си намерят работа. Без да подозират, че легализирането на дипломите ще се окаже проблем.

" Съгласете се, няма по какъв начин да ви признаем дипломата... ", описа Радослав Илиев какво е чул.

От Националния център за информация и документи по този начин и не му обяснили за какво. А няколко седмици по-късно, когато получил удостоверението си, то било напълно друго от предстоящото.

" Те са легализирали и написали в самия документ за признание на дипломата името на специалността, само че са признали на територията на България единствено една част от това, което включва История на изкуството. При моя логически въпрос за какво, те не дадоха отговор. Първо се получава конфликтна точка самото признание, а по-късно то става половинчато ", добави Илиев.

С сходни административни разминавания се сблъсква и Чая Колева. Тя приключва Института за политически науки и интернационалните връзки .

" След подаване на документи ми беше обявено, че този документ не предстои на узаконяване, което не е по този начин, тъй като този документ има същата юридическа стойност. При въпрос за какво - тъй като нямам нужните реквизите - при въпрос кои са те - отново не стана ясно, само че в хода на диалога открих, че те би трябвало да изпратят процедура по питане до аналоговия център във Франция, само че те не са го пратили, тъй като са решили, че не предстои на узаконяване ", сподели Колева.

" Аз при опита да намеря разговор се оказа, че няма потребност - посъветван да апелирам, закрити врата ", сподели Радослав Илиев.

" Не мога да си обясня за какво един документ би трябвало да се блокира, даже да не се продължи естествената процедура ", сподели Чая Колева.

От Просветното министерство дадоха отговор, че академично признание на тапия може да се откаже само при положение, че се откри значително разграничение в наличието на извършеното образование с националните условия за придобиване на висше обучение. Дори следователно обаче българското законодателство планува органът по признание, когато е допустимо, да предложи обезщетителни ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР