Как полицията се подлюти със спрей, докато се опитваше да

...
Как полицията се подлюти със спрей, докато се опитваше да
Коментари Харесай

Обяснението на СДВР за куриоза със сълзотворния газ: Нещата се развиха динамично

Как полицията се " подлюти " със спрей, до момента в който се опитваше да спре протестиращи? За случая от събота описа Борислав Муеров, шеф " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи. Той увери, че потърпевши жители не е имало, а демонстрацията, провела се в центъра на София, била нерегламентирана.
" Използването на пикантен спрей - има законово обоснование - полицейските чиновници могат да употребяват физическа мощ и помощни средства. Има разпоредба от 2017 година - в нея влизат и самите химически субстанции. От отчета, който е представен от полицейските чиновници, излиза наяве че групата от протестиращи е почнала едно преброяване и по-късно са се насочили към полицейската техника на бул. " Дондуков ". От всеобщото побутване на протестиращите към полицейската техника, служителят в полицейския автомобил е бил избутан и автомобилът е спрял в прилежащия полицейски автомобил. Той е предизвестил със сирена, то тя не е дала резултат и те не са престанали. Тогава той е употребявал спрея " изясни Муеров.
" Когато е натиснал бутона на спрея в следствие се е обърнало теченито напразно ив сички са потърпевши от лютивия спрей. Пораженията не са тежки, след известно време човек се възсановява. В момента осъществяване инспекция. Гарантирам, че е доста по-добре това, което е станало, а не да има някой засегнат и затиснат от протестиращите ", добави той.
" Нещата се развиха динамично. Той е следял обстановката и е следил от самото начало, решил, че е бил заплашен живота и здравето на жена от протестиращите. Ситуацията по-късно беше прекъсната и с изключение на " разплакани " протестиращи хора нямаше други вреди ", съобщи от своя страна комисар Стойнев, началник на интервенцията в събота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР