Как пътят към плажа на Росенец стана частен? На сесия

...
Как пътят към плажа на Росенец стана частен? На сесия
Коментари Харесай

Член на ДБ обясни защо е подкрепил Доган да получи общинска собственост

Как пътят към плажа на Росенец стана частен? На сесия на Общинския съвет в Бургас на 28 април е решено той да бъде деактуван от обществена общинска в частна благосъстоятелност.
От Actualno.com написахме обстоен материал за въпросната сесия. Предложението е импортирано от кмета Димитър Николов без да бъде прегледано в комисиите на съвета, а претекстът е, че се бърза поради кандидатстване за 5 млн. лева към ПУДОС по план за „ Ченгене скеле ”.
Един от подкрепилите това решение със своя глас е общинският консултант Димитър Найденов от „ Демократична България “, който се опита дружно с някогашния правосъден министър Христо Иванов да слезе на брега при остарялата нефтена база.
„ Докладната, която бе направена от администрацията на кмета на град Бургас, сложи общинския съвет като пленник на ориста на жителите на рибарско населено място Ченге скеле .
В една и съща докладна администрацията на кмета се беше постарала да вкара като т. 3 деактуването на общинска благосъстоятелност в частта за тази улица дружно с план по стратегия ПУДООС за 5 милиона лв., с който да бъде построена канализация на жителите на Ченгеле скеле, от която те имат потребност от 30 години.
Това беше един капан, който се заложи и общинските съветници бяха сложена пред избора или да лишат жителите на Ченгеле скеле от по този начин нужната за тях канализация, или да гласоподават измененията в ПУП-а по този начин, както ги бяха заложили “ , съобщи Димитър Найденов пред bTV.
По неговите думи защото улицата е на 2,5 км от квартала, на който ще се прави канализация. Освен това документът е бил импортиран в последния миг, тъй че общинарите не са могли да се срещнат с него.
„ Тази история стартира още през 2009 година, когато с разпореждане на Министерски съвет се дефинират обектите за националната сигурност като нефтобаза „ Росенец “ се дефинира подобен. На съображение на това разпореждане през 2018 година „ Лукойл “ изисква от община Бургас да му бъде обезпечена санитарно-охранителна зона, по която да патрулира с коли. За да мине оттова път, би трябвало да се отнеме част от парцела на тези сдружения “, сподели Найденов.
Община Бургас разполага с хиляди парцели, само че взема решение точно с този да ги обезщети за санитарно-охранителната зона на база „ Росенец “.
По думите на Димитър Найденов той бил подмамен да гласоподава „ за “ деактуването, тъй като бил общински консултант единствено с 2 месеца опит и никой не му споделил, че „ подаряват веднъж на Доган “, а всички парцели били разказани с кадастрални номера в докладната, което му пречело да се ориентира.
Общинския консултант не знае и къде е липсващ пясъкът на плажа на Росенец, нито по какъв начин са се озовали големите камъни там, само че е безапелационен, че това би трябвало също да се изследва, поради че всички плажове би трябвало да бъдат картографирани и са държавна благосъстоятелност, а този съответно го няма на картата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР