Как оцеляват малките хотели в нелекия за българското Черноморие туристически

...
Как оцеляват малките хотели в нелекия за българското Черноморие туристически
Коментари Харесай

Как оцеляват малките хотели по Черноморието в нелекия туристически сезон

Как оцеляват дребните хотели в нелекия за българското Черноморие туристически сезон, белязан от неналичието на фрагменти за сезонна работа, отлив на задгранични туристи и  хладно и дъждовно начало на сезона? Някои от хотелиерите се пробват да стимулират работещите по морето и през пролетния и есенния сезон.

Теодора Борисова, която е хотелиер в Синеморец, споделя, че се вижда лек спад в потреблението на туристите: " Поради това, че за жалост екскурзиантът сякаш избира да си носи артикули от вкъщи, все по-рядко излиза на заведение, избира надлежно да се храни в стаята, жилището, където нощува. "

Улицата пред хотела на Теодора е направена с частно финансиране. Хотелиерите недоволстват, че Община Царево е " капсулирала " всички средства за Царево и не отпуска задоволително за възстановяване на инфраструктурата:

" За страдание, общината по никакъв метод не оказва помощ на бизнеса. Туристът не идва тук поради нашия хотел, вашия или третия. Туристът е тук поради природата и плажа, само че общината в Царево не регистрира това. Когато вие дойдете и желаете да отидете на плаж, то пътят би трябвало да е естествен, асфалтиран, а не по-късно да посещавате сервиз. Така е с всички плажове, и до Бутамята, и до плажа Велека, и до Силистар - пътят е разрушен. "

Цоньо Христов е притежател на дребен хотел и концесионер на един от плажовете в Созопол. Определя сезона като добър, само че дъждовете през юни и бурното море при започване на август по думите му са изгонили част от туристите. Като проблем показва неналичието на паркинги в някои от курортите. По думите му, курортите се задъхват и със сметоизвозването и сметопочистването.

Според Христов, някои търговци трансформират курортите в битаци, само че никой не ги ревизира: " Дори, в случай че щете, доста обидно е - август месец не можем да се отървем - само че такива, които оферират сувенири, които просят по самите заведения, досаждат на дадени клиенти, които продават цветя или нещо от тоя жанр. Трябва да има нещо регламентирано за всеки един. "
Туристите нямат дисциплинираност, оплаква се още Цоньо Христов: " Говоря за плажа, в този момент сме към 11-12 дни на бурно море - никой не съблюдава. Ние не сме изпълнителна власт, която да ги глоби и задържа. Ето през вчерашния ден има случай на пребит избавител, със междинна телесна щета. В момента ги виждам - ето този, високият, с оранжевите къси панталони, който го е блъснал, през днешния ден е на същия плаж. "
Как протича летният сезон по Черноморието - слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР