Как неусетно тече времето, как всичко се променя!Само допреди век

...
Как неусетно тече времето, как всичко се променя!Само допреди век
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: УГАСЕТЕ СВЕЩИТЕ!

Как незабелязано тече времето, по какъв начин всичко се трансформира!

Само допреди век електоралните проблеми се решавали по напълно първичен метод – в случай че резултатът не отървал на този, който би трябвало, някой духвал свещите в изборната секция и до момента в който ги възпламенят – резултатът взел, че се трансформирал! Днес за задачата се употребява писалка – когато бюлетините на врага станат повечко, с няколко драсвания стават невалидни. При това – на ярко, при цялостна бистрота!

Преди век, по Алеково време, пропагандата се провеждала към буре с вино. Днес кандърмата е по-интелигентна – кебапчетата и бирите са демоде! И не вярвайте на приказките, че петдесетачките хвърчат наляво и надясно – за тая работа си има бележници с вересии и бързи заеми. Две драсвания с химикалката – и гласът на гласоподавателя е обезпечен! При изискване че си снима бюлетината с телефончето, несъмнено!

И след това ще ни разправят, че българският гласоподавател не разбирал от актуалните технологии!

От технологии започнаха да схващат всички – когато вкараха машинките за гласоподаване, хиляди разбирачи започнаха да ни изясняват по какъв начин може да се бръкне в тях, та свободния избор да бъде манипулиран. Дори госпожа Атанасова научи какво е флашка, достави се с една и ходеше да ни я демонстрира като доказателство, че са ни излъгали за следващ път.

Машинка ли е – не може да не я излъжем някак! Толкова време бяхме нация техническа!

И въпреки всичко – има нещо, с което можем да се гордеем! Не, не е българската нишка с предаването на бюлетини по опашките. Можем да се гордеем с най-великото изборно откритие на всички времена – клечката! Клечката, с която недотам четящите ни сънародници мерят кое тъкмо квадратче би трябвало да зачеркнат!

Толкова сме горди с това достижение, че по едно време самият Йордан Цонев оферираше да си купим още едни машинки – които да сканирали към този момент попълнената хартиена бюлетина. Такава настройка – съчка като външна страна на електронно устройство, на Бил Гейтс в никакъв случай не би хрумнала!

А в случай че речете, че у нас необразовани няма, тъй като образованието е наложително, прочетете още един път член 95 на Изборния кодекс – единственото, което се изисква от член на секционна изборна комисия е да поназнайва български. За четмо и писмо законодателят не е обелил думичка. Значи – с цялата си законодателна мъдрост е планувал, че и необразовани могат да попълнят протоколите, стига да ги попълнят с верните цифри.

За новите избори си имаме и изобретение – половин година преди тях десетки хиляди прозорливи гласоподаватели си смениха адресите, с цел да имат право да гласоподават за своя обичан претендент. Толкова обичан, че с цел да го гудят на жадуваното място са съгласни да се тъпчат по стотина души в една гарсониера! Времето е топличко – има и такива, които съгласно регистрациите си спят на гола поляна, единствено и единствено да не пристигна на власт конкурентният подкупен популист!

И всичките тези усилия и премеждия – с цел да можем в понеделник заран гордо да кажем, че сме провели едни почтени и транспарантни избори, а народът е подредил избраниците си съгласно своята воля…

Румен БЕЛЧЕВ

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР